Takács Milán is aláírt az Albával

Az Alba Fehérvár saját nevelésű játékosa két évre szerződött az egyesülettel.

Az Alba Fehérvár közleménye:

Aláírta újabb két évre szóló szerződését 21 éves hátvédünk, a 2021-22-es idényben egyre több lehetőséghez jutó Takács Milán. A saját nevelésű kosaras 2024 nyaráig kötelezte el magát az Albával.

Kosaras pályafutását nyolc évesen kezdte a korábbi, élvonalbeli hátvéd, Szigetvári Zoltán utánpótlásedző irányítása mellett. Ikertestvérével, Martinnal folyamatosan tagja volt a korosztályos válogatottaknak. A válogatottban Takács Milán 2018. szeptember 8-án, egy nappal 18. születésnapja után mutatkozott be, a szerbek ellen, Belgrádban vívott felkészülési mérkőzésen. Nem sokkal később, októberben bajnokin is szóhoz jutott az Alba felnőtt együttesében is, a TF Budapest elleni, hazai derbin. A folytatásban mindig számoltak vele a szakvezetők, a tavaly nyáron a kispadra érkező szlovén Dejan Mihevc általában kezdőként küldte pályára, az őt novemberben váltó német Matthias Zollner is bízott Takács Milánban.

- Örülök, hogy itt folytathatom. Itt születtem, itt kezdtem kosárlabdázni, ráadásul az Alba élcsapat, mindig dobogóra tör. A nemrég zárult szezonban kimondottan sokat játszottam, lényegesen többet, mint a korábbi években, ezúttal tíz percet átlagoltam a parketten. Az külön öröm, hogy testvérem, Martin is visszatért, az elmúlt hónapokat Zalaegerszegen töltötte kölcsönben. Mielőtt január elején, a ZTE-hez szerződött a tavaszi idényre, előzőleg hosszabbított az Albával. Most megtettem én is. A nemrég zárult szezon harmadik hely reális, megérdemelten szereztük meg a bronzérmet. Voltak hullámvölgyeink, mélyről indultunk, végül kiegyenesedtünk, a tavasszal kimondottan jól teljesítettünk. Azért hosszabbítottam, mert számomra itt minden lehetőség adott az előrelépésre egyénileg, csapatként pedig szeretnék még fényesebb érmet szerezni. Ezúttal is volt esélyünk a döntőbe kerülni, de a bajnok Falco az elődöntő során, a meccsek sorsdöntő szituációi során jobb döntéseket hozott. Ők jutottak a fináléba, amit végül meg is nyertek. Remélem, egy év múlva aranyért csatázunk.

Fotó, slide: albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus