Tippmix Férfi NB I: A 4. forduló válogatottja

Oroszlányi és kecskeméti MVP-k.

Tegnap este véget ért a Tippmix Férfi NB I A csoportjában az alapszakasz 4. fordulója. Rengeteg jó és nagyon sok hasonló teljesítmény volt ebben a fordulóban - lássuk, kik teljesítettek a legjobban, és kik maradtak le épphogy a listáról. - olvasható a hunbasket.hu-n.
 
Wendell Mitchell - Egis Körmend (1)
 
Körmenden nem játszottak egy extrém pontgazdag mérkőzést, 75-74-re tudott nyerni a Kecskemét, de kiváló egyéni teljesítményekkel tele volt ez a meccs. Mitchell 32 pontot (6/12 dupla, 4/8 tripla, 8/8 büntető), 11 pattanót, 4 gólpasszt, 3 szerzett és 4 eladott labdát, illetve 5 kiharcolt faultot, 34 perc alatt 41 VAL-t jegyzett. Ez volt ugyan a legjobb egyéni statisztika, de mivel nem nyertek a körmendiek, MVP nem lehetett. Ugyanezen a poszton Darius Perry 39 VAL-t hozott a Falco ellen, de a Nyíregyháza simán kikapott a Falcótól, kettes posztra volt nagyon sok más jelölt, ezért nem került most egymás mellé a két amerikai (a két legjobb egyéni mutatóval).
 
Djordje Dimitrijevics - MVM-OSE Lions (3)
 
Dimitrijevics nem először, és mint később kiderült, nem is utoljára nyújtott nagyszerű produkciót az Oroszlánynál, ez azonban ezúttal győzelmet is ért: az OSE a Kaposvárt verte nagyobb izgalmak nélkül. A szerb hátvéd Mitchellhez hasonlóan 32 ponttal (6/11 dupla, 5/7 tripla, 5/6 büntető), emellett 1 lepattanóval, 2 gólpasszal, 1 szerzett és 3 eladott labdával, valamint 7 kiharcolt személyi hibával zárta a mérkőzést, ami 34 perc alatt 32 VAL-nak felelt meg. Ez a nyerő csapatok között a legjobb egyéni mutató volt, így ő lett az egyik megosztott MVP. Ugyanezen a poszton 30-30 VAL-lal végzett Vojvoda Dávid az Albából, Liam O'Reilly a ZTE-ből, Sztefan Mijovics a Honvédból, Deon Edwin az ASE-től és Andre Jones is a Sopronból - hatalmas volt a tömörülés az "All-Star" csapatba kerülésért.
 
Jaka Klobucar - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét (1)
 
A KTE körmendi sikeréről már tettünk említést, ezért a legtöbbet pedig Klobucar tette. A szlovén swingman 15 pontot (3/5 dupla, 0/3 tripla, 9/9 büntető), 9 lepattanót, 2 gólpasszt, 4 szerzett és 3 eladott labdát, illetve 10 kiharcolt faultot, 31 perc alatt 32 VAL-t rakott a közösbe. Ez ugyanolyan mutató volt, mint Dimitrijevicsé, így ő lett a forduló másik megosztott MVP-je. Ezen a poszton a Falco játékosa, a 29 VAL-ig jutó Raymond Cowels került közel a befutó Klobucarhoz.
 
Quincy Ford - Alba Fehérvár (2)

 
Az Alba a sírból hozta vissza a Szedeák elleni összecsapását, és nyert végül hosszabbítás után 102-95-re, ebben pedig Vojvoda mellett nagy szerepet játszott Ford is. Az amerikai svájci bicska 21 ponttal (6/12 dupla, 1/4 tripla, 6/8 büntető), 8 lepattanóval, 4 gólpasszal, 1 blokkal, 6 szerzett és mindössze 2 eladott labdával, valamint 4 kiharcolt személyi hibával, 40 perc alatt 31 VAL-lal zárta a találkozót. Pont az ellenféltől Bognár Kristóf volt az, aki 30 VAL-os teljesítményével épphogy elmaradt Fordtól.
 
Michael Hughes II - Kaposvári KK (2)
Godwin Omenaka - Egis Körmend (1)

 
A Kaposvár meglepően simán kapott ki Oroszlányban (101-80), de Hughesnak jó meccse volt: 23 pontot (8/9 dupla, 7/9 büntető), 4 lepattanót, 1 gólpasszt, 2 blokkot, 3 szerzett labdát és 8 kiharcolt faultot ért el. Bár volt 6 eladott labdája is, és 23 perc alatt kipontozódott, így is eljutott 32 VAL-ig. Ugyanennyi VAL-t produkált 24 perc alatt Godwin Omenaka is Körmendről. A jó ideje Magyarországon játszó magasember 19 ponttal (7/10 dupla, 5/8 büntető), 14 lepattanóval, 1-1 gólpasszal, blokkal és szerzett labdával, valamint 4 kiharcolt faulttal próbálta sikerre vinni övéit. Ez sem neki, sem Hughesnak nem sikerült, ezért nem lehettek MVP-k a Dimitrijevics-Klobucar duó mellett.

 

Fotó, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus