Tippmix Férfi NB I A csoport: A 14. forduló válogatottja

A válogatottak: Kamau Stokes, Tayler Persons / Joshua Hagins, Perl Zoltán, Eilingsfeld János és Christopher Harris.

Tegnap este véget ért a Tippmix Férfi NB I A csoportjának 14. fordulója. Lássuk a legjobb egyéni teljesítményeket! - olvasható a hunbasket.hu-n.
 
Kamau Stokes - Egis Körmend (2)
 
Stokes nyújtotta a legjobb teljesítményt az irányítók közül a Körmend zalaegerszegi győzelme során - ezt a meccset még a szezon legelején játszották. Az amerikai 23 pontig (5/9 dupla, 3/4 tripla, 4/4 büntető), 2 lepattanóig, 4 gólpasszig és 8 kiharcolt faultig, 31 perc alatt összesen 32 VAL-ig jutott.
 
Tayler Persons - Naturtex-SZTE-Szedeák (7)
Joshua Hagins - DEAC-Tungsram (1)

 
Hármas poszton annyival gyengébb volt a választék ebben a körben, hogy Perl Zoltán "odacsúszása" miatt még két, inkább egyes posztos kosaras került ide - úgy, hogy a 29 VAL-ig jutó Derrick Wilson vagy a 28 VAL-t szállító Xavier Pollard ezúttal nem kerülhettek szóba csapataik veresége miatt. Persons az Olajbányász ellen vezette sikerre a Szedeákot 25 pontjával (10/16 dupla, 1/5 tripla, 2/2 büntető), 6 lepattanójával, 8 gólpasszával, 1 szerzett és 5 eladott labdájával, illetve 4 kiharcolt személyi hibájával, 36 perc alatt elért 29 VAL-jával. Ugyanilyen produkcióval rukkolt elő (29 VAL) 33 perc alatt a Nyíregyházán diadalmaskodó DEAC legjobbja, Hagins is, aki 21 ponttal (3/4 dupla, 5/7 tripla, 0/2 büntető), 5 lepattanóval, 4 gólpasszal, 1-1 blokkal, szerzett és eladott labdával, valamint 3 kiharcolt faulttal zárta az összecsapást.
 
Perl Zoltán - Falco KC Szombathely (4)
 
Perl tegnap este volt a Pécsett újabb győzelmet bezsebelő, listavezető bajnok legjobbja, méghozzá nem is akármilyen számsorral. A magyar válogatott kiválósága 31 pontot (10/12 dupla, 1/2 tripla, 8/8 büntető), 4 lepattanót, 6 gólpasszt, 1 blokkot, 2 eladott labdát és 6 kiharcolt személyi hibát rakott a közösbe, így 28 perc alatt is 43 VAL-t hozott össze. Ez volt a kör legjobb egyéni teljesítménye holtversenyben, a szombathelyi alakulat nem kis mértékben neki köszönhetően nyert, így ő lett a forduló egyik megosztott MVP-je.
 
Eilingsfeld János - Atomerőmű SE (2)
 
A magyar válogatott erőcsatára csapata székesfehérvári sikeréből vállalt oroszlánrészt 29 pontjával (9/12 dupla, 2/2 tripla, 5/6 büntető), 12 lepattanójával, 1-1 gólpasszával és eladott labdájával, illetve 6 kiharcolt faultjával, ami 30 perc alatt 43 VAL-nak felelt meg. Mivel a Falcóhoz hasonlóan az ASE is győzött, méghozzá idegenben, Eilingsfeld pedig pontosan olyan hasznos produkciót nyújtott a pályán, mint Perl (legalábbis VAL alapján egészen biztosan), így ő lett a forduló másik megosztott MVP-je.
 
Christopher Harris - Zalakerámia ZTE KK (1)
 
Harrisnek az idény legelején volt két jó meccse, aztán visszaesett, és nincs is már a zalaegerszegi csapatban. A ZTE első lejátszott mérkőzésén, a Körmend ellen szoros végjátékban elbukott találkozón azonban még a kék-fehérek egyik legjobbja volt 20 pontjának (9/9 dupla, 2/4 büntető), 5 lepattanójának, 2 blokkjának, 1 szerzett labdájának és 3 kiharcolt személyi hibájának köszönhetően, amivel 22 perc alatt 29 VAL-t írhattak fel a neve mellé a statisztikusok.

 

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus