Tippmix Férfi NB I A csoport: a 26. forduló válogatottja

Tegnap lejátszották a Tippmix Férfi NB I A csoportjának 26. fordulóját. Lássuk a legjobbakat, illetve az ezúttal Kaposvárról kikerülő MVP-t!

A Hunbasket összeállítása:

Derrick Wilson - Zalakerámia ZTE KK (2)

Wilson a Sopront egyetlen ponttal felülmúló ZTE legjobbja volt a tegnapi napon 27 pontjával (8/10 dupla, 2/4 tripla, 5/6 büntető), 4 lepattanójával, 2 gólpasszával, 1-1 szerzett és eladott labdájával, valamint 6 kiharcolt faultjával, 31 perc alatt elért 34 VAL-jával.

Valerio-Bodon Vincent - DEAC-Tungsram (1)

Ezúttal "magas szerkezetben" áll fel a forduló válogatottja. Az erősen tartalékos, négy meghatározó emberét is nélkülöző debreceni együttesnél Valerio-Bodon Vincent 25 ponttal (2/5 dupla, 6/11 tripla, 3/3 büntető), 9 lepattanóval, 2-2 gólpasszal és blokkal, illetve 3 kiharcolt személyi hibával hálálta meg a több lehetőséget. A duplahosszabbításos vereség során 39 és fél percet töltött a pályán a fiatal magyar kosaras, aki 33 VAL-lal zárta a találkozót.

Ivosev Tamás - PVSK-VEOLIA (1)

Ivosevnek "magasítás" nélkül is lett volna helye a forduló ötösében (csak négyes poszton), miután kulcsszerepet játszott a pécsiek ASE elleni, az alsóház és a playout miatt rendkívül fontos találkozóján. 3x3 válogatottunk vezére 22 pontot (8/13 dupla, 0/3 tripla, 6/8 büntető), 16 lepattanót, 2-2 gólpasszt, blokkot és szerzett labdát, valamint 10 kiharcolt faultot rakott a közösbe. Volt ugyan 6 eladott labdája, de 36 perc alatt így is 38 VAL-lal végzett, ráadásul övé volt a győzelmet érő "sapka" is a találkozó legvégén.

Bojan Subotic - Szolnoki Olajbányász (3)

A Cummings és Cakarun nélkül felálló Szolnok egyetlen ponttal tudott diadalmaskodni Oroszlányban, amiben nem kis szerepe volt Suboticnak. A szerb-montenegrói magasember neve mellé 19 pont (6/9 dupla, 1/4 tripla, 4/4 büntető), 11 lepattanó, 2 gólpassz, 3 szerzett labda, illetve 3 kiharcolt személyi hiba, mindössze 29 és fél perc alatt is 32 VAL került. Miatta lett egyébként magasítva az eheti szerkezet: ezt a 32 VAL-t jóval erősebbnek értékeltük, mint Rashun Davis 30 egységét kettes poszton, amit az Alba elleni vereség során szedett össze.

Wayne Martin Jr. - Kaposvári KK (4)

Nem volt kérdés a legjobb teljesítmény a hétvégén, miután Martin egészen kiváló hatékonysággal 32 pontot (12/15 dupla, 1/3 tripla, 5/8 büntető), 13 lepattanót, 2-2 gólpasszt és szerzett labdát, 1 blokkot és 7 kiharcolt faultot, 34 perc alatt 49 VAL-t termelt az Egis Körmend elleni tükörsima, már-már kiütéses győzelem során. A KKK ugyan nem jutott be ezzel sem a felsőházba (az Alba sikere miatt), de Martin ezzel a produkcióval elvitte az alapszakasz utolsó forduló MVP címét erre az idényre.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Forrás, fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus