Új irányító a Sopronnál

A sérülés(ek) miatt átmenetileg szinte teljesen “megüresedett” irányító posztra a távozó Collins utódjaként, a Sopron leigazolta Rickey McGillt.

Bár új játékszervezőnk is amerikai, Észtországból érkezett csapatunkhoz. A 24 éves, 188 centis kosarast, a lett-észt közös bajnokságban szereplő Avis Utilitas Rapla együttesétől sikerült átigazolnunk. Rickey ebben a közös ligában 17,8 pontot, 3,4 lepattanót és 6 gólpasszt átlagolt, 30-án 22 pontot és 5 lepattanót szerzett, 6 gólpasszal a nemzetközi porondon is jónevű Kalev Tallinn ellen. - adta hírül a sakc.hu.


Rickey McGill utolsó egyetemi évében az Iona Gales csapatában 15,8 pontot, 4,5 lepattanót és 4,8 gólpasszt átlagolt.  Első európai évadában, a csonka szezonban a görög Painoniosz játékosaként meccsenként nem egészen 24 percet a pályán töltve 7,6 pontot, 2,7 lepattanót és 3,5 gólpasszt átlagolt. Az előző szezont Angliában, a Plymouth Raiders csapatánál töltötte, ahol átlagban nem egészen 32 percet pályán töltve 15,1 pontos, 4,1 lepattanós és 5 gólpasszos átlaggal segítette csapatát.


Rickey már meg is érkezett Sopronba és edzésbe állt csapatunknál. Reméljük, hogy vasárnap a Kecskemét elleni meglehetősen szokatlan időpontban, 14.05-kor kezdődő tévés bajnoki mérkőzésünkön – az átigazolásával kapcsolatos adminisztráció elintézése után -, már Dzunics Braniszlav vezetőedző rendelkezésére állhat.

 

Fotó: sakc.hu

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus