Új játékost igazolt a Vasas Akadémia

A szerb-magyar Leon Marcikićnek, aki a 2021/22-es szezon végéig a kansasi egyetem csapatába a Tabor College-ban játszott magas elvárásai vannak, mindenképp be szeretné bizonyítani, hogy képes profi szinten is jó eredményeket elérni.

A Vasas Akadémia facebook közleménye:

Új játékost igazoltunk Leon Marcikić személyében a 2022/23-as szezonra. Leon szerb-magyar állampolgár, ezért nem idegen neki a magyar nyelv és az ország. A 201 cm-es 1999-ben született játékos 10 évesen kezdett el kosárlabdázni a szabadkai Spartak kosárlabda csapatában és egészen 19 éves koráig a klubbot erősítette. A középiskolai tanulmányai után 2018-ban az atlantai Clark Atlanta University-ben folytatta karrierjét. 1 év után azonban átigazolt a kansasi egyetem csapatába a Tabor College-ba ahol a 2021/22 szezon végéig játszott. Az amerikai túra után megkérdeztük miért döntött a Vasas Akadémia mellett?

L.M: Engem mindig is vonzott a magyar kosárlabda, mivel beszélem a nyelvet, közel van az otthonomhoz és elég magas szinten lehet itt is kosarazni. Azért döntöttem a Vasas mellett, mert tetszik a csapat felépítése, az edzői stáb, illetve a csapatnak magas céljai vannak. Ezen kívűl minden lehetőség adott a fejlődéshez.

- Mit vársz egyénileg magadtól a szezon során?

L.M: Magas elvárásaim vannak, mindenképp be szeretném bizonyítani, hogy képes vagyok profi szinten is jó eredményeket elérni.

- Mit vársz a szezontól?

Remélem, hogy sikeres szezont zárunk le csapattal, és, hogy magasabb eredményt tudunk elérni mint a tavalyi szezonban.

Sok sikert kívánunk Vasasos éveidben!

 

Fotó, slide: Vasas Akadémia facebook

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus