Újabb honosítottja van az EGIS Körmendnek

Zsebe Ferenc, az EGIS Körmend vezetője sajtóközleményben számolt be arról, hogy a vasiak nyáron szerzett magyar felmenőkkel rendelkező kosarasa megkapta a magyar útlevelet és innentől nem légiósnak számít.

"Szeretnénk tájékoztatni szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy az 1989-ben született Marko Popadics – miután igazolta, hogy magyar felmenőkkel bír és joggal nyújtotta be honosítási kérelmét – a mai napon letette az állampolgársági esküt. A kosaras így a következő szezonban magyar játékosként szerepelhet az Egis Körmend csapatában.

Marko Popadics Belgrád közelében, a Dél-bánáti Pancevo városában született. 7 éves korától, 1996-tól három éven át a Zombor játékosa volt, majd megfordult több szerbiai utánpótlás csapatnál. (BC Kovin, BC Red Star) 2005-ben tagja volt a szerb U 18-as válogatott keretének.

Később játszott a Crvena Zvezda, a Tamis és a Smederevo együttesében. Légiósként megfordult Bulgáriában a Balkan, Spanyolországban pedig a Torrelodones gárdájában. Legutóbb a görög másodosztályban játszott, az Arkadikos csapatánál, ahol 26 mérkőzésen lépett pályára. Átlagban 15.5 pontot, 2.5 lepattanót szerzett és meccsenként közel három volt a gólpassz átlaga.

A játékosról Zsebe Ferenc, a klub ügyvezetője így nyilatkozott:

Az előző szezonban nyújtott teljesítménye alapján erősítést jelent számunkra Marko Popadics leigazolása. Úgy látjuk, hogy egy jó szellemű kosarasról van szó, aki irányító és hátvéd poszton is hozzájárulhat a csapat sikereihez mind a hazai bajnokságban, mind pedig az EuroChallenge mérkőzéseken."

Fotó: vaol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus