Valerio-Bodon Vincent edzőtábor-szerződést kap a Los Angeles Lakers-től!

A korábbi években több magyar játékossal kapcsolatba került Lakers ezzel a lépéssel megkapja VBV G-Ligás játékjogát is. 

A Budapesti Honvéd Akadémián nevelkedő, majd az Atomerőmű SE és a DEAC után Sopronban játszó 207 centis játékos idén tavasszal utazott ki az Egyesült Államokba, hogy több helyen is megmutassa magát, és a Boston Celtics meg is hívta a nyári ligás (Summer League) csapatába, ahol júliusban pályára léphetett. 

Sikerült is felhívnia magára a figyelmet, a Los Angeles Lakers ugyanis úgynevezett Exhibit10 szerződést kötött vele. Az egyéves, nem garantált megállapodás tipikusan az edzőtáborra szól, ahol lehetősége lesz egy magasabb szinten is megmutatni magát és kiharcolni egy two-way szerződést, amivel nem csak a fejlesztésre szolgáló G-Ligás South Bay Lakers-ben, hanem akár az NBA-ben is pályára léphet.

Ha nem sikerül two-way szerződést kapnia (erre az NBA-szezon kezdetéig lesz lehetősége), akkor a G-Ligás csapatban is folytathatja, mivel az Exhibit10 megállapodás egyúttal azt is jelenti, hogy a Lakers megkapja a G-Ligás játékjogát. Ha legalább 60 napig a G-Ligás csapatnál marad, akkor bónuszra jogosult. 

Az edzőtábor-szerződés azért is fontos, mert így az edzések mellett pályára léphet NBA-felkészülési meccseken és felhívhatja magára a többi csapat figyelmét is. 

Érdekesség, hogy nem Valerio-Bodon Vincent az első magyar játékos, aki valamilyen formában kötődik a Lakershez. 2012-ben a USC Egyetem végzőseként Somogyi Gergő kapott előbb Summer League-, majd hasonló edzőtábor-szerződést, 2018-ban a helyi UCLA Egyetem végzőseként Golomán György a draft előtt mutathatta meg magát, 2019-ben pedig a Stanford Egyetem korábbi játékosaként Allen Rosco szerepelt a Lakers Summer League-csapatában. Valerio-Bodon az első közülük, aki korábban nem játszott az NCAA-ben. 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus