Valerio-Bodon Vincent Sopronba szerződött

Két érkező és három távozó játékossal összeállt a Sopron magyar állománya a következő évadra.

A Sopron közleménye:

Korábbi közönségkedvenc középjátékosunk Molnár Marci visszatéréséről már tájékoztattuk szurkolóinkat.

A másik új fiú egy fiatal játékos, az egyik legtehetségesebbnek tartott ifjú reménység, a 2001-es születésű, tehát “bőven” U23-as korosztályú, elsősorban a 3-as poszton bevethető 207 centi magas, mozgékony, dinamikus Valerio-Bodon Vincent. A Dominikán született, magyar-dominikai állampolgárságú magasbedobó az előző évadban Debrecenben játszott, ahol meccsenként 18 percet a pályán töltve 5,4 pontot és 3,1 lepattanót átlagolt, a középszakaszban Kecskeméten 25 pontot szerzett. Sopron pedig amúgy kedves lehet a számára, hiszen a tavaly, a Novomatic Arénában rendezett U20-as Challenger tornán 16 pontos, 7 lepattanós és közel 3 gólpasszos – két utóbbi kategóriában válogatottunk legjobbja volt – átlagával őt választották a mezőny legértékesebb játékosának.

Ami a távozókat illeti, három az előző években csapatunkat erősítő játékos lesz, aki már nem Sopronban kezdi meg a felkészülést.

A szurkolóink által méltán kedvelt Fazekas Csabával közös megegyezéssel bontottuk fel a következő évi szerződésünket. Edzőnkkel Kosztasszal egyeztetve a klubvezetés úgy látta jobbnak, ha Csabát, a fejlődése érdekében új impulzusok érik. Csabi, köszönjük, amit csapatunkért tettél, és további sikereket kívánunk, mint ahogy a csupa szív Halász Ákosnak, valamint Werner Vityának.

Magyar állományunkban nem kevesebb, mint 5 – a fiatalszabálynak megfelelő – ifjú tagja lesz: Csátaljay Péter, Csendes Péter, Schöll Ricsi, Sitku Marci, valamint Valerio Vincent személyében, a rutint pedig Molnár Marci, Supola Zoli és Takács Norbi képviseli majd.

Klubunk ügyvezetője, Pojbics Szabolcs honlapunknak elmondta: a következő lépés a légiós kontingens kialakítása lesz, edzőnk a következő évadra is szívesen megtartaná a két magas embert, Quincy Fordot és E. J. Montgomeryt.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Forrás, fotó: sakc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus