Változásokkal készül a szezonra a Vásárhely

Megkezdte a felkészülést az NB I/B Zöld csoportjának 2019/20-as idényére a Vásárhelyi Kosársuli.

A vasarhelyikosarsuli.hu cikke:

Megkezdte a felkészülést az NB I/B Zöld csoportjának 2019/20-as idényére a Vásárhelyi Kosársuli. Tóth Tamás edző vezényletével a Hódtói Sportcsarnokban becsülettel tréningezik a csapat, a szeptember 22-i, Békés elleni első bajnoki időpontja ugyanis vészesen közeleg.

Mind a klubot, mind a bajnokságot illetően történtek változások.

Az előző szezont a Zöld csoport 4. helyén záró keretből négyen távoztak: befejezte pályafutását a vásárhelyi kosárlabdasport legendás alakja, Vas Péter csapatkapitány, aki a továbbiakban edzőként, valamint utánpótlás szakosztályvezetőként tevékenykedik a Kosársuli életében. Bálint Erik Kecskemétre, Béres Nándor Békéscsabára igazolt, míg Czégel András tanulmányaira koncentrál.

Az érkezők táborát három fiatal és tehetséges játékos erősíti. Varga Zalán öccse, a 2-es és 3-as poszton bevethető Varga Ákos az SZTE-Szedeák A-csoportos felnőttcsapatában is bemutatkozhatott az utóbbi hónapokban, most úgy döntött, Vásárhelyen folytatja. Hozzá hasonlóan 2000-es születésűként érkezett a vajdasági Nagybecskereken is pattogtató szerb center, Nemanja Acimovic. A gárdát a legutóbb a Budapest Honvédnál játszó, a 3x3-as kosárlabda világában is remekelő, 20 éves Hargitai Krisztián teszi teljessé.

Ami a bajnokság lebonyolítását illeti, az MKOSZ friss döntésének értelmében 16 alakulat fogja alkotni a Zöld csoport mezőnyét. A tavalyról már jól ismert ellenfelek mellett a Piros csoportból kieső Békés és Bonyhád, valamint az újoncként szerepelő Cegléd, a Körmend U23, a Pécsi NKA és a Szolnok erősíti a riválisok táborát. Nagyon kiegyensúlyozott és erős bajnokságra lehet számítani, ennek megfelelően a program is szoros lesz: a szeptember 22-i, békési rangadót követően a bajnokságban december 22-ig minden hétvégén (valamint két esetben hétközben) is pályára lép a Kosársuli, emellett a Hepp-kupában is jelenése lesz a csapatnak.

Az első hazai bajnokit október 6-án, vasárnap 18 óra 30 perctől az Újpest ellen vívjuk, előtte az U20-asok is pályára lépnek. Ami az U20-as gárda összetételét illeti, a felnőttcsapat tehetséges fiataljai mellett a szintén a felnőttekkel edzéslehetőséget kapók, valamint Czibere Zoltán U18-asai is szerepet kapnak majd.

A szeptemberi nyitányig a későbbiekben edzőmérkőzések is lesznek, amelyek lehetőséget nyújtanak, hogy összerázódjon a Kosársuli. Egy biztos: a pályán mindent meg fognak tenni a sikerért a játékosok.

Fotó - vasarhelyikosarsuli.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus