Véget ért Tóth Ádám szezonja

A DEAC-Tungsram centerére műtéti beavatkozás vár.

A DEAC-Tungsram közleménye:

A múltheti Oroszlány elleni bajnoki mérkőzésen komolynak tűnő sérülést szenvedett Tóth Ádám, melynek következtében a második félidőben már nem is tudott pályára lépni. A helyszíni diagnózist a hétvégi orvosi vizsgálatok is megerősítették, a DEAC-Tungsram centerére műtéti beavatkozás vár.

-Az elmúlt hónapokban már többször éreztem fájdalmat a térdemben, mely a pihentetések ellenére a Magyar Kupa előtt tovább fokozódott. Az OSE elleni meccsen egy felugrásnál éreztem egy nagyobb reccsenést, mely után már nem is tudtam ráállni a lábamra, a vizsgálatok után pedig kiderült, hogy megsérült a meniszkuszom. Az orvosi stáb úgy döntött, hogy nem kiveszik, hanem visszavarrják a megsérült részt, és egy őssejt kezeléssel támogatják a felépülésemet, amivel remélhetőleg jó pár évvel ki lehet majd tolni a karrierem. -foglalta össze a sérülését a játékos.

Tóth Ádám szerdán fekszik kés alá Budapesten, de az már biztos, hogy a 2021-22-es szezonban már nem léphet pályára. -A műtétet követően két hétig nem állhatok rá a sérült testrészre, ezt követően kezdhetem meg majd a rehabilitációt. Pontosan még nem lehet tudni mennyi időt vesz igénybe a felépülésem, ez a beavatkozás sikerességétől is függ, de az aktuális szezonban már nem fogok tudni pályára lépni. -mondta a rehabilitációjáról a center, majd kitért a csapat szereplésére is. -Én bízom a fiúkban, hiszek benne, hogy nélkülem is el tudják majd érni azokat a célokat, amiket magunk elé kitűztünk. Minden rosszban van valami jó, a kiesésemmel több lehetőséghez juthatnak majd a magasposztos fiatalok, Kovács Ákosnak és Gáspár Mátyásnak pedig kívánom, hogy bizonyítsák be, hogy nem csak a fiatal szabály miatt vannak a csapatnál, hanem helyük van az A-csoportban.

 

Fotó, slide:kosarlabda.deac.hu

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus