Világbajnoki ezüstösök nyertek Zalaegerszegen

Zalaegerszegen zárult a Decathlon B33 Tour idei szezonja. A legfontosabb kérdés dőlt el, hogy melyik csapat nyeri az ELITE kategóriát és az ezzel járó 1000 EUR pénzdíjat valamint a prágai 3x3 World Tour Masters tornán való indulás jogát.

A hatalmas tétnek megfelelően izgalmas, nagyon színvonalas küzdelmet vívtak a 16 csapatos döntőbe jutott résztvevők. A mezőnyben nyolc, a 3x3 világranglista élén álló külföldi csapat kezdte meg a csoportküzdelmeket, többek között az egy héttel ezelőtti moszkvai vb-n döntőt vívó szerb válogatottat adó játékosokat felvonultató  újvidéki alakulat is. A magyar csapatok közül két együttes is sikerrel vette a csoportküzdelmeket, de az elődöntőbe már nem tudtak jutni. Megküzdöttek viszont a legjobb magyar csapat címéért, és a Ricsilla nevű gárda tagjai nyerték a HP által felajánlott tableteket!

Az óriási küzdelmet hozó, szerb házidöntőben a Ranc Beograd játékosa 2 időn túli büntetőt is hibázott, így – az egyéni világranglista első két helyezettjét is felvonultató – Give us money csapata nyert egy ponttal 17-16-ra. A  győztes jutalma 1.000 euró volt és a csapat a Posta Biztosító támogatásával elutazhat a World Tour Masters prágai állomására!

Az amatőr kategóriában is izgalmas mérkőzések zajlottak. A 18 év felettiek kategóriájában 9 csapat versenyzett ahol a végső győzelmet a zalaegerszegi ALL Stars csapat szerezte meg a döntőben legyőzve a fővárosi BEAST nevű "brigádot" 17-15 re. Harmadik a Niedervald csapata lett.

A többi kategória végeredményei:

Összevont lány kategória:

1. Wait for it

2. Green Power

3. Volánykák és a Szosi Kadett

U 12 lány : 1. Green Power

U 12 fiú: 1. Titánok

U 14 fiúk: 1. Sasok

A most már hagyományos E-game versenyen - az új NBA konzolos játék bajnokságban - egy külön sátorban játszhattak egymás ellen a benevező játékosok. A végső győzelmet Kiss Raul szerezte meg, jutalma 20 ezer Ft értékű Decathlon utalvány lett.

Büntetődobó versenyt a lányoknál Dömötör Dorina, a fiúknál Sóska Zoltán nyerte.

Összességében minden szempontból nagyon jó kosárlabdát láthattak a rendezvényre a verőfényes napsütésben kilátogató nézők, de a világ élvonalába tartozó csapatok magyar sporteseményeken ritkán tapasztalható minőségű összecsapásait livestream-en interneten keresztül is lehetett követni!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus