Vojvoda az év kosárlabdázója

A Szolnoki Olaj KK válogatott játékosát, Vojvoda Dávidot választották az év kosárlabdázójának.
 

A kapos.hu beszámolója:

A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Idén 50 sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére. A legjobb férfi kosárlabdázó a korábban a KKK-t erősítő, jelenleg pedig a Szolnoki Olajban játszó Vojvoda Dávid lett.

Nívós társaságba került ezzel Vojvoda, hiszen az idei győztesek közül kiemelkedik az ebben az évben visszavonuló Polgár Judit, minden idők legjobb női sakkozója, aki 18. alkalommal nyerte el az Év legjobbja címet.

Ugyancsak figyelemreméltó a fallabdázó Krajcsák Márk és a számszeríjász Lénárt Ágota elsősége, ők ugyanis tizenegyedszer lettek elsők sportágukban. A "tizedesek" táborát gyarapítja Balázs Péter tájékozódási búvárúszó, valamint az olimpiai és világbajnok tornász, Berki Krisztián.

Berki mellett világbajnoki arannyal érdemelte ki a legjobb címet a birkózó Bácsi Péter, s Eb-győzelemmel a kalapácsvető Pars Krisztián, aki hetedszer végzett az élen.

Már két riói kvótás is található a listán, a vitorlázó Berecz Zsombor és a sportlövő Tobai-Sike Renáta.

A labdarúgóknál Juhász Rolandot választották meg az év legjobbjának.

A Magyar Kézilabda Szövetség csak a december 21-én záruló magyar-horvát közös rendezésű női Európa-bajnokság után nevezi meg legjobbjait.

Forrás - kapos.hu
Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus