Zlatko Jovanovic marad a Honvéd vezetőedzője

A következő szezon végéig hosszabbítottak.

A Budapesti Honvéd Sportegyesület facebook közleménye:

A Budapesti Honvéd Sportegyesület csütörtökön a következő szezon végéig meghosszabbította a kosárlabdacsapat vezetőedzőjeként dolgozó Zlatko Jovanovic szerződését.

A 40 éves szerb-bosnyák szakember 2023 nyarán vette át a csapat irányítását, vezetésével pedig 26 után ismét bejutottunk az élvonalbeli bajnokság rájátszásába, ahol a címvédő Falco lesz az ellenfelünk a negyeddöntőben.

A 2024–2025-ös szezon végéig szóló szerződés aláírása után Zlatko Jovanovic mellett Gergely István, a BHSE ügyvezető elnöke, valamint Fodor Márton, a kosárlabdacsapat szakmai vezetője nyilatkozott.

„A kosárlabdacsapatunk 26 év után jutott be újra a rájátszásba, ez az egész egyesület számára sokat jelent. Ebben nagyon fontos szerepe volt Zlatko Jovanovicnak, így természetesen szerettük volna folytatni vele a közös munkát. Zlatko motivációja, elhivatottsága és tudása is fontos nekünk, ráadásul tökéletesen megértette a Honvéd klubfilozófiáját, a fiataloktól kezdve a felnőttcsapatig. Úgy éreztük, a jövőben is pontosan ilyen edzőre van szükségünk, ezért döntöttünk a szerződéshosszabbítás mellett” – mondta Gergely István.

„Nagyon büszke vagyok rá, hogy szerződést hosszabbítottunk! Természetesen voltak jobb és rosszabb periódusok is a szezonban, de a nehéz helyzetekben is végig éreztem a vezetőség támogatását és bizalmát – és mondhatjuk, hogy ez kifizetődött. Nagyon örülök neki, hogy lehetőséget kaptam a folytatásra, egyáltalán nem volt nehéz meghozni a döntést. Építkezünk tovább, ahogy eddig is. Rendkívül büszke vagyok, valamint nagyon motivált is, hogy elérjük a céljainkat. Szeretnék még egyszer köszönetet mondani mindenkinek, aki segítette a munkánkat a szezonban. Folytatjuk a munkát és készülünk tovább, hogy a rájátszásban is megmutassuk a legjobb arcunkat!” – fogalmazott Zlatko Jovanovic.

„Az utóbbi időben már dolgoztunk rajta, hogy ez a szerződéshosszabbítás megtörténjen. Nekem Zlatkóval és a teljes szakmai stábbal nagyon könnyű volt a közös munka, éppen ezért szerettem volna, hogy folytassuk ezt. Az eredmények magukért beszélnek, ezért nagyon boldog vagyok, hogy a rájátszás előtt meg tudtunk egyezni. Ez a csapatépítést is könnyebbé teszi, mert így a játékosok is tudják, hogy ki lesz a következő szezonban az edző, mire számíthatnak. De most még természetesen van egy nagyon fontos feladat előttünk: a Falco elleni negyeddöntő” – értékelt Fodor Márton.

Sok sikert a folytatásban is, Zlatko!

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Fotó, slide: Budapesti Honvéd Kosárlabda Szakosztály facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus