105 százalék kell a Körmendtől a folytatásban

Mindent átbeszéltek a Magyar Kupával kapcsolatban, mert nem erre számítottak.

Nem úgy alakult a Magyar Kupa a Körmend számára, ahogy azt a klubnál remélték, hiszen a Jászberény ellen elvesztették a negyeddöntőt, úgyhogy már csütörtökön kiestek és nem folytathatták a küzdelmet - a vasiak természetesen csalódottak emiatt.

– Nehéz mit mondani, még most is értékeljük a győri történéseket. Töviről hegyire átbeszéltünk mindent, mert nem erre számítottunk. A döntő volt a célunk, de semmi nem úgy alakult, ahogy elterveztük. Úgy látom, hogy a top nyolcban lévő együttesek közel hasonló szintűek, talán a Szolnok magaslik ki egy kicsit a mezőnyből. A Jászberény ellen a végjátékban adódó feladatokat nem jól oldottuk meg, így szenvedtünk vereséget. Hétpontos vezetésnél azonnal megváltozott a játék képe, amikor hoztunk egy-két rossz döntést és eladtunk néhány labdát. Sajnos, nekünk pont az utolsó két percben jött össze ez a rossz sorozat, amivel végül ki is estünk a kupából. Túl vagyunk a dolgon, de azért az nagy kérdés, hogy a hibáinkat a továbbiakban az előnyünkre tudjuk-e fordítani és tanulunk-e az ominózus találkozóból - mondta Matthias Zollner vezetőedző a vaol.hu-nak.

Matthias Zollner azt is elmondta, hogy csapata kiesése után nem követte a Magyar Kupa eseményeit, nem tippelt a kupagyőztesre, de nem lepte meg, hogy a bajnoki listavezető Szolnok lett az aranyérmes. A körmendiek Ferencz Csaba kivételével – aki a magyar nemzeti csapattal készül – gőzerővel edzenek, mert mozgalmas heteknek néznek elébe.

– A következő időszakban többször lesz olyan, hogy heti két meccset játszunk. A célkitűzésünk az, hogy ne csak az alapszakaszban, hanem a középszakaszban is megtartsuk helyünket az élbolyban, mert az már döntő fontosságú. Látszik, hogy nagyon komoly és kiegyenlített a mezőny, nem elég a száz százalék, magasabbra kell tenni a mércét, mondjuk százöt százalékra. Mindig a győzelem a cél, de idegenben ezt sokkal nehezebb elérni, mert a hazai pályát igyekszik mindenki foggal-körömmel védeni. Márpedig nekünk sok fellépésünk lesz idegenben a következő hetekben.

forrás: vaol.hu
fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus