A DEAC 26 éves vezetőedzője úgy érzi, készen áll

Fiatal és elhivatott, motivált és sikerre éhes. Kovács Adrián szerint az a jó, ha minél merészebb célokat fogalmaz meg a klub.

A dehir.hu interjúja:

Még csak huszonhat éves, de már elsőosztályú kosárlabdacsapat vezetőedzőjeként fog dolgozni a 2019/2020-as bajnoki szezonban Kovács Adrián. A szakember motivált és fiatalos lendületével nagy lökést adhat majd a csapatnak, hiszen szerinte az előző, sikeres szezon után sem lehet lazsálni, előrébb kell lépni, s felülmúlni a korábban megfogalmazott célokat.

Dehir.hu: Berényi Sándor meglehetősen magasra tette a lécet, a csapat az elvárásokat is túlszárnyalta. Izgul a feladat miatt?

Kovács Adrián: Teljes mértékben felkészültnek és lelkileg, szakmailag is késznek érzem magamat. Nem izgulok, inkább izgatottság van bennem. Szeretnék már kezdeni, találkozni a srácokkal és minél hamarabb megtartani az első edzést nekik. Eddig minden csapatomhoz ugyanolyan komolyan álltam hozzá, mintha profi csapatról lenne szó. Nem ijeszt meg a feladat.

Dehir.hu: Sokan meglepődtek, amikor kiderült, hogy ön lesz a csapat trénere. Nem mintha nem lenne már több éves szakmai tapasztalata, inkább fiatal kora okozhat az emberekben némi kétkedést.

Kovács Adrián: Teljesen természetes, hogy meglepődnek, ha egy 25-26 éves fiatal veszi át a csapatot, főleg úgy, hogy a klubnak évről évre egyre merészebb céljai vannak.

Biztos vagyok magamban, úgy gondolom, nem lesz probléma.

Próbáljuk úgy összerakni a gárdát és a szakmai stábot, hogy kölcsönösen segíthessük egymás munkáját.

Dehir.hu: Kinevezésekor fontos mérföldkőnek nevezte az önre váró munkát. Mit gondol, a DEAC-nál végzett tevékenysége akár egész karrierje szempontjából meghatározó lehet?

Kovács Adrián: Nagyon fontos pont a karrierem során ez a megbízás, az egyik célom az volt, hogy kipróbálhassam magamat egy profi ligában vezetőedzőként. Több lehetőségem is volt, de szerintem ez egy tökéletes pont az i-re. A két, DEAC-nál eltöltött év után mindenképpen arra fogok törekedni, hogy tudásom legjavával segítsem azt a klubot, amelyik lehetőséget adott arra, hogy szakmailag a legmagasabb szintre léphessek. Külföldön sok tapasztalatot szereztem, ezek most nagyon jól fognak jönni.

Dehir.hu: Az előző szezonban a DEAC nüanszokkal maradt csak le a felsőházi rájátszásról. Mi lehet ezek után a cél? Képesnek érzi magát erre a bravúrra, vagy az első év inkább a csapatépítésé, a kísérletezésé lesz?

Kovács Adrián: A kísérletezésre már nem lesz idő, a klub ugyanis szeretne előrébb lépni, nagyon komolyak az elvárásai, ami teljesen érthető.

Ha magasabb szintre akarunk jutni, akkor egyre merészebb célokat kell megfogalmazni.

Ezen az úton akarom tovább vinni a csapatot. Szeretnénk a kupában jól szerepelni és a bajnokságban is a lehető legelőrébb végezni.

Dehir.hu: Nemrég azt mondta, hogy az ön stílusára leginkább az agresszív védekezés és a dinamikus támadójáték a jellemző. Ez meglehetősen kiegyensúlyozott csapatjátékot sejtet. A jelenlegi DEAC mennyire alkalmas arra, hogy ezt tökéletesen alkalmazza, vagy esetleg szükség van változtatásokra a csapaton belül?

Kovács Adrián: Ahhoz, hogy szintet lépjünk, a kereten is apró változtatásokra lesz szükség. Nem szeretnék sok mindenen módosítani, de egy új szezon előtt a felkészüléshez hozzátartozik, hogy a csapat bizonyos értelemben átalakul. Nem lesz kevés az idő, úgy tervezzük a szakmai stábbal, hogy optimális legyen a felkészülésre szánt időbeosztás, ezáltal pedig szerintem eredményesek lehetünk.

Dehir.hu: Mit gondol, milyen ma Debrecenben a kosárlabda megítélése, népszerűsége? A múltban olykor igazi kosárlabdalázban égett a város. Sikerült valamit visszaidézni ebből az időszakból, van esély arra, hogy felérjen a kézilabda és a futball népszerűségéhez a helyi kosárlabdázás?

Kovács Adrián: Sajnos nem látok bele abba, hogy mi volt régen, de sokat hallottam róla.

Az elmúlt két évben a szurkolótáborunk egyre csak nő, egyre több segítséget kapunk tőlük, amire nagy szükségünk lesz.

Megalakult egy kis szurkolói csoport, a DEAC Spirit, ami – akárcsak a klub – folyamatosan fejlődik és egyre több tagja van. Ez nagyon jó dolog, az egyik legfontosabb célunk idén az lesz, hogy a közönségünknek látványos és eredményes kosárlabdát tudjunk majd bemutatni.

Fotó - dehir.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus