A Hét MVP-je: parádés játékkal zárta le kiemelkedő őszét Perl Zoltán

A Szeged elleni teljesítménye forduló MVP-címet ért - az agresszívebb védekezés miatt nyertek - már hétfőtől a Paksra készülnek. 

Ugyan a vártnál talán nehezebben, de végül hozta a Szedeák elleni bajnokiját a Falco, így a szombathelyiek győzelemmel zárták 2017-et - a tavalyi ezüstérmes ezzel a tabella harmadik-negyedik helyén, 9-4-es mérleggel fordulhat rá az alapszakasz második felére. 

"A Szeged ellen egy nagyon kemény, fizikális meccset játszottunk. Sajnos az elején megint beragadtunk, ami szinte már minden meccsen jellemző ránk. A Szeged pedig egy jó csapat, tapasztalt légiósokkal, fiatal, ügyes magyarokkal és ezt könyörtelenül kihasználták. Szerintem azért tudtunk nyerni, mert később agresszívabbá tettük a védekezésünket" - mondta a Kezdő5.hu-nak Perl Zoltán, a Falco kiválósága.

Perl egyébként a Szedeák elleni teljesítményével (28 pont, 6/12 mezőnyből, 16/16 büntető, 9 kiharcolt fault, 36 VAL) a forduló MVP-címét is kiérdemelte nálunk, ráadásul egyénileg egészen parádés őszt tudhat maga mögött. Az eddigi tizenhárom találkozó során 18,7 pontot átlagol brutális hatékonysággal (59% mezőnyből, 44% tripla, 82% büntető, 69% TS), emellett leszed 4,2 lepattanót, kioszt 3,8 gólpasszt és ellop 1,8 labdát - a pontlistán ő a második az egész bajnokságban, a labdaszerzéseket tekintve hatodik, a VAL-számokat nézve pedig harmadik.

"A saját teljesítményemről nem szeretek annyira beszélni, a Szedeák ellen egyszerűen csak próbáltam agresszívan támadni a gyűrűt. Persze örülök neki, hogy többé-kevésbé jól megy a játék, de én mindig a csapat sikeréért küzdök, én akkor vagyok elégedett és boldog, ha győztesen vonulunk le a pályáról" - mondta erről a játékos.

Január ötödikén, pénteken már folytatja is szereplését a Szombathely, hiszen a Paksot fogadja a társaság - a tolnaiak a bajnokság első fordulójában némi meglepetésre 84-68-ra nyerték a két csapat első összecsapását. 

"A Paks ellen biztos, hogy nagyon kemény meccs lesz, legutóbb a Körmendet is megverték idegenben. Teljes erőbedobással fogunk készülni már január 1.-től, és hazai pályán természetesen győzni szeretnénk" - tekintett előre Perl.

fotó: FIBA.com
slide: falcokc.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus