A Hét Sztorija: most vannak igazán bajban a soproni játékosok

Megmutatták, hogy mire képesek, mostantól csak ez a tűz elfogadható - Sabáli Balázs beszélt arról, hogy milyen légióst keresnek. 

Kiváló hetet tudhat maga mögött a nehéz szezont produkáló Sopron, hiszen az eddig 1-11-es mérleget hozó együttes előbb egy elmaradt meccsen megverte hazai pályán a Körmendet, majd hétvégén kulcsfontosságú idegenbeli sikert könyvelhetett el a közvetlen riválisnak számító MAFC otthonában. Az nem mondható, hogy a semmiből jött a javulás, de az biztos, hogy néhány nap alatt megtriplázta győzelmei számát az együttes.

"Valóban javultunk az előző két meccsen, de tegyük hozzá, hogy volt is honnan. Azt már korábban is elmondtuk, hogy a sérülések miatt nincs olyan játékosunk, aki négyes poszton tudna játszani, olyannak kellett ezt elvállalni, aki még életében nem játszott itt, Mészáros Mátéra gondolok. Szerintem ha Dénes Gabi annyit tudott volna segíteni decemberben is, mint amennyit az előző két találkozón, akkor már ott sem ilyen mérleget hoztunk volna. Emellett persze elemeztük a hibáinkat, főleg a védekezést" - beszélt az okokról a Kezdő5.hu-nak Sabáli Balázs, a Sopron vezetőedzője.

Az említett védekezés korábban egyértelműen a gárda gyengeségének számított, ezen a két összecsapáson viszont tetten érhető volt a javulás - a Körmendtől hatvan, a MAFC-tól hatvanhat pontot kapott a együttes.

"A Körmend ellen, illetve a MAFC elleni második félidőben rendben voltunk hátul, de Budapesten az első két negyedben ez egyáltalán nem így volt, más kérdés, hogy a MAFC így sem dobott sok pontot." 

Sabáli szerint persze nem szabad túlértékelni ezt a két sikert sem. "Örülni kell, de nem szabad, hogy elaltasson minekt ez a két győzelem, mert messze van a bajnokság vége és nagy a hátrányunk. Ősszel sok hazai vereséget szenvedett a csapat, amiket tavasszal idegenben kell visszahozni a riválisokkal szemben, ami nagyon nem lesz egyszerű."

Főleg úgy, hogy jelenleg egy légióssal kevesebb van a keretben a tervezettnél, Sasa Zagorac pótlását továbbra sem találta meg a klub - a tréner szerint ez most nagyon nehéz feladatnak bizonyul. 

"Keressük a megfelelő játékost, egyrészt ha tegnap ideért volna, már az is késő lett volna, másrészt viszont olyat sem akarunk idehozni, akivel csak többen vagyunk. Kicsit 22-es csapdája ez, mert nagyon kellene egy játékos, hiszen nekünk most már minden meccs rendkívül fontos, ugyanakkor tényleg nem szeretnénk olyan megoldást, ami nem jó. Olyan játékost keresünk, aki ambíciózus, motivált, nem hiszem, hogy nekünk egy nem éhes, idős kosárlabdázóra van szükségünk. Legyen meg benne a tűz, legyen atletikus, legyen külső dobása és valamennyire tudja tehermentesíteni Watkinst ötös poszton, de a piacon most nagyon nehéz ilyet találni, főleg a mi árkategóriánkban." 

Addig is folytatni kell azt a munkát, amit végez a csapat, bár Sabáli szerint a játékosok éppen most nehezítették meg a saját életüket. 

"Az előző két találkozót azzal tudtuk megnyerni, hogy megvolt a tűz, más mentalitással léptünk pályára, mint korábban, csapatként nagyon fegyelmezettek voltunk. Védekezésben mindenki elvégezte a dolgát, minden játékos átérezte, hogy ki kell vennie a részét a munkából. Ezzel haladhatunk tovább, ezen az úton. Mondtam is a játékosoknak a Körmend elleni meccs után, hogy most vannak csak igazán bajban: megmutatták, hogy tudnak így játszani, innentől ez az elvárás..."

Nem vár könnyű időszak a csapatra, hiszen hétvégén a Szolnokot fogadják Sopronban, majd mennek Körmendre, fogadják a Kecskemétet és utaznak Kaposvárra, így néz ki a januári program.

"Mindenki ellen nehéz, hiszen mi vagyunk a sereghajtók, mindegy, hogy a 13. vagy az első helyezett az ellenfél. A Szolnokot is vertük már meg Sopronban korábban úgy, hogy messze jobb csapat volt nálunk, de persze az nem kérdés, hogy nem egy súlycsoportba tartozik a két csapat, és nagyon extra teljesítmény kell ahhoz, hogy megszorítsuk őket, de arra nem alapozhatunk, hogy majd az Olaj rossz napot fog ki."
 

fotó: kosarsport.hu 
slide: sakc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus