A Hétvége Sztorija: Ivosev dupla szezoncsúcsa - 42 pont és 60 VAL

Bődületes teljesítmény a Kaposvár vezérétől - szerinte javultak, de még mindig fejlődniük kell - igyekeznek jobban felkészülni.

Egészen elképesztő egyéni teljesítményt nyújtott hétvégén Tomiszlav Ivosev, hiszen a hetek óta bombaformában játszó kaposvári játékos két statisztikai mutatóban is ligacsúcsot döntött az idei szezonra vetítve: 42 pontig (méghozzá hihetetlen hatékonysággal: 13/15 mezőnyből, 13/15 büntető) és kereken 60 VAL-ig jutott. A 42 pont mellett 11 lepattanó, két-két gólpassz, szerzett labda és blokk, valamint 11 kiharcolt fault egészítette ki a teljesítményét, 

"Őszintén szólva fogalmam sem volt, hogy hány pontot dobtam, egészen a meccs végéig. Erre abszolút nem figyeltem, csak játszottuk a csapatjátékunkat és ez a sok pont ennek volt az eredménye. Most én dobtam ennyit, legközelebb más lesz a soros" - értékelte elképesztő teljesítményét (amivel a hétvége megosztott MVP-címét is megszerezte) a Kaposvár vezére.

Ivosev a december 29-ei, Paks elleni mérkőzés óta kapcsolt tarthatatan üzemmódba, azóta hat meccsen 28,3 pontot átlagol 66,7%-os mezőnymutatóval, 8,7 lepattanóval, 2,2 labdaszerzéssel és 1,7 blokkal kiegészítve - ez összesen 38,8-as VAL-átlagot jelent erre az időszakra vetítve. Az öt 2018-as meccsen még nem járt húsz pont és harminc VAL alatt, ennek ellenére a Kaposvár nem tud igazán lendületbe jönni és 3-3-ra áll ezeken a találkozókon, kiegészítve egy körmendi vereséggel, amikor Ivosev nem játszott.

"A csapatjátékunk jobb eddig 2018-ban, de még mindig javulnunk kell mindenben. Erről a vereségről most nehéz mit mondani, szerintem egyszerűen nem éltünk a lehetőséggel, amikor volt esélyünk megnyerni a meccset és ennek fizettük meg az árát. Remélhetőleg ez volt az utolsó találkozó, amit így veszítettünk el. Az előttünk álló hosszabb szünetben taktikailag és fizikailag is próbáljuk helyretenni a dolgokat, jobban felkészülni a következő mérkőzésekre."

fotó: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus