A Hétvége Sztorija: Juhos és a Szedeák is szárnyalt

A Szeged magasembere szerint el kellett hinnie, hogy ilyen teljesítményre is képes, Mandics még egy kis pluszt hozzátesz a csapathoz. 

Kiütéses győzelmet aratott hétvégén a Naturtex-SZTE-Szedeák gárdája, hiszen 32 pontos verésben részesítette a Paksot - a sikerből 15 pontos, 16 lepattanós dupla-duplával, valamint négy-négy gólpasszal és blokkal vette ki a részét Juhos Levente, aki ezzel be is került a forduló válogatottjába

"Arra készültünk, hogy már a legelejétől megmutassuk a Paksnak, hogy ez a mi hazai pályánk, mi akartuk irányítani a mérkőzést, és ez sikerült is. Jól és hajtósan tudtunk játszani, ennek az akaratnak, elszántságnak és a jó stratégiánknak köszönhettük elsősorban ezt a sikert. Itthon viszonylag könnyen le tudtuk már győzni a ZTE-t, nyertünk a Sopron ellen, és egy ponttal kaptunk ki a Szolnoktól, ez a hajtás jellemző ránk" - mondta a Kezdő5.hu-nak Juhos. 

A Szedeák eddig 4-3-as mérleget tud felmutatni, othon négyből hármat nyertek és kikaptak egy ponttal az Olajtól, idegenben pedig 1-2-re állnak jelen pillanatban. "Összességében elégedettek lehetünk, kicsit fájó az a három vereség, de ott előjött a legnagyobb problémánk, hogy ha valaki nem bevethető valamilyen okból, sérült, beteg, eltiltott, akkor azt megérzi a csapat. Törekszünk arra, hogy ne legyünk sérültek, betegek, erre fejben készülünk is, és Mandics mester is úgy alakítja az edzéstervet, hogy hétvégére frissek, labdaéhesek legyünk a mérkőzéseken" - mondta erről a játékos. 

Juhos egyébként is talán élete formájában van, az előző két mérkőzésen egyaránt dupla-duplázott, ráadásul összesen hét blokkot is kiosztott. A magasember eddig 12,7 pontot, 8,9 lepattanót, 2 gólpasszt és 1,7 blokkot átlagol, utóbbival második az egész bajnokságban. "Amióta eljöttem Fehérvárról, az volt a cél, hogy eljussak erre a szintre, hogy meghatározó játékos legyek az NBI-ben, akár a válogatott közelébe kerüljek. Szerintem most a jelenlegi formámmal ez sikerült, ehhez nyilván kellett az itteni közeg, nagyon sokat segít, illetve magamban is át kellett törnöm egy gátat, hogy elhiggyem, képes vagyok rá."

Ugyan Ivan Lilovot leszámítva a játékoskeretet sikerült egyben tartani, a nyáron vezetőedzőt váltott a gárda, és Nikola Lazics helyett Andjelko Mandics érkezett - az eredményességen viszont ez egyáltalán nem látszik negatívumként. "Tavaly is jó szezonunk volt, majd sikerült együtt tartani a magot, a magyarokat és a légiósokat is, erősítettünk Kovács Ádámmal, illetve Andjelko Mandics is tesz hozzá pluszt. Kicsit másak az edzések, mások az impulzusok, de az tényleg nagy előnyünk, hogy a csapatunk szinte megmaradt, ez a fórunk a későbbiekben is meglesz a többiekkel szemben."

Nem vár könnyű feladat a Szedeákra az előttünk álló fordulóban, hiszen a belendülő Albához látogatnak Juhosék. "A bajnok és kupagyőztes otthonába látogatunk, ez lesz talán a legnehezebb idegenbeli túránk, most már náluk is visszatértek a sérültek. Az atletikus, gyors stílusuk egyáltalán nem fekszik nekünk, éppen ezért a gyorsindítások megállítása, leredukálása és a védekezés lesz a kulcs. Bízunk benne, hogy elöl kifogunk emellé egy jó napot, és akkor jó eredményt érhetünk el, akár nyerhetünk is, de persze nem esélyesként megyünk oda."
 

fotó: kosarsport.hu
slide: szegedma.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus