A Hétvége Sztorija: megtört a jég Jászberényben

Kerpel-Fronius szerint kellően agresszívek voltak - csapatként oldották meg a gondjaikat - javuló védekezéssel lehetnek sikeresek.

Hétvégén megtörte a jeget a Jászberény és kiváló játékkal megszerezte idei első győzelmét - Nikola Lazics alakulata a Kecskemétet múlta felül 97-80-ra. Az együttes ezzel rögtön el is mozdult az utolsó helyről. 

"Nagyon fontos volt számunkra, hogy végre megszereztük az első győzelmet. Úgy gondolom, hogy az előző meccseken is voltak jó periódusok a játékunkban, de ezen a meccsen a második félidő egészében már végig azt a játékot tudtuk játszani, amit szerettünk volna, és kellően agresszív volt a védekezésünk is. Jó napot is fogtunk ki, az biztos, de elég jól járt a labda, jó dobóhelyzeteket tudtunk kialakítani mind a palánk alatt, mind a hárompontos vonalon kívülről" - nyilatkozta a Kezdő5.hu-nak a JKSE játékosa, Kerpel-Fronius Balázs

Sokat lendített a társaságon Devante Wallace, aki 33 ponttal, 5/9 triplával, négy gólpasszal, három labdaszerzéssel húzta csapatát, negyven percet játszott, úgy fest, hogy ő nagy hasznára lesz a gárdának. 

"Az már a Szolnok-meccsen is látszott, hogy nagyon sokat tud nekünk segíteni, nagyon biztos keze van, igazi befejezőember. Úgy érzem, hamar be tudott illeszkedni a csapatba a pályán és azon kívül is" - mondta új csapattársáról Kerpel-Fronius.

A játékos szerint a sorozatban elszenvedett öt vereség ellenére is sikerült egységesnek maradniuk. "Igen, kellett ez a győzelem, nagyon akartuk már. Az előző vereségekből igyekeztünk tanulni, és szerintem a csapat egyik legnagyobb pozitívuma az volt az előző időszakban, hogy nem kezdtük el egymást hibáztatni, végig egy csapat maradt a társaság. Természetesen veszíteni egyikünk sem szeret, mindenkit frusztrált a dolog, de együtt próbáltuk megoldani a problémáinkat."

"Az biztos, hogy még tudunk fejlődni csapatként. Az év eleje valóban nem úgy sikerült, ahogyan terveztük, az új játékosok érkezésével szerintem sokoldalúbb lehet a játékunk. Úgy gondolom, hogy ezzel a csapatjátékkal és egyre javuló védekezéssel tudunk sikeresek lenni a jövőben" - tette hozzá azzal kapcsolatban, hogy milyen irányba indulhat a még formálódó együttes. 

Kerpel-Fronius szerepe egyébként most más, mint legutóbb jászberényi időszakában, de úgy érzi, hogy kezdi elkapni a fonalat a csapattal együtt. "Az év elején nehezen vettem fel a ritmust, de most úgy érzem, hogy a csapattal együtt kezd alakulni minden, persze nem vagyok elégedett, szeretnék még fejlődni, mind védekezésben, mind támadásban. Igyekszem mindig úgy játszani, hogy a legtöbbet segítsek a társaimnak, nyilván kicsit más a szerepem, mint mikor legutóbb itt játszottam, de ez most egy teljesen más csapat."
 

fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus