A Hétvége Sztorija: Sejfic és a szezon első 20/20-as meccse

Komoly szezoncsúcsot állított fel hétvégén a Jászberény centere, szerinte annyi a titka, hogy minden lepattanóért megharcol. 

Nagyon fontos győzelmet aratott hétvégén a Jászberény, Nikola Lazics alakulata Sopronban tudott győzni, így ismét bizonyította, hogy már idegenben is komolyan kell venni - nem mellesleg ezzel újabb óriási lépést tett afelé, hogy elkerülje a playoutot. A Kezdő5.hu a JKSE centerét, Ismet Sejficet kérdezte a találkozó után.

"Mindkét csapatnak nagyon fontos volt ez a meccs, a Sopronnak és nekünk is. Rendkívül nehéz mérkőzés volt, a Sopronnak nagyon jó egyéniségei vannak és azt hiszem, hogy nem ott kellene lenniük a tabellán, ahol vannak. A győzelem kulcsa szerintem az utolsó negyed volt, ahol jobban harcoltunk, remekül védekeztünk, ennek köszönhető, hogy végül nyerni tudtunk. Minden győzelem remek érzés" - értékelt portálunknak a bosnyák center.

Sejfic egyébként egyénileg is félelmetes teljesítményt nyújtott, ugyanis Ryan Watkins hiányát (is) kihasználva elképesztő szinten dominált a gyűrű alatt: 25 pontját 11/14-es mezőnymutatóval szerezte, de még ennél is brutálisabb a 24 leszedett lepattanója (14 támadó!), amellyel toronymagasan ligacsúcsot döntött az idei szezonban - a 24 összlepattanó és a 14 támadópattanó is abszolút rekord. Ezzel természetesen ő az első a szezon során, aki 20/20-as meccset produkált. 

"Az én titkom továbbra is az, hogy minden egyes lepattanóért harcolok és nagyon motivált voltam, nagyon akartam a győzelmet, mert rendkívül fontos volt számunkra a siker. A kulcs a kőkemény munka és hogy mindig adjunk hozzá valami pluszt, hogy mindig egyre jobbak legyünk" - beszélt saját teljesítményéről a center.

A Jászberény legközelebb jövő hétvégén, a DEAC elleni hazai mérkőzésen lép pályára. "A DEAC-nál is jó egyéniségek vannak, akik jó csapatot alkotnak. Természetesen lesz hét napunk a felkészülésre, valamint otthon játszunk, ami fontos előnyt jelent. Véleményem szerint a csapatjáték lesz a döntő, jól kell védekezni és kontrollálni a lepattanókat, mert ez az egyik nagy erősségük. Szeretném megragadni ezt a lehetőséget, hogy megkérjem a szurkolókat arra, hogy látogassanak ki a találkozóra, mert most van rájuk a legnagyobb szükségünk."

fotó: kosarsport.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus