Ahogy a szakértő látja: A 19. forduló legjei Báder Mártonnal

Szakértőnk megosztotta az MVP-díj, megválasztotta a forduló legjobb magyar játékosát és legjobb edzőjét, illetve kiemelt egy-egy pozitív, illetve negatív történetet is.

Rovatunk heti szakértője Báder Márton, a korábbi sokszoros magyar válogatott játékos volt.

A Forduló MVP-je: Dirk Williams és Andre Jones. Jones 8/8 triplája ritka bravúr, egy szezonban talán ha egy ilyen teljesítményt látunk általában, ráadásul győzelemre is vezette tartalékos csapatát - a pontjai mellett az irányító munkát is ellátta, volt 6 gólpassza. Williams pedig azért kapja meg a díj "felét", mert az előző fordulóban az edzője az első félidőben az öltözőbe küldte fegyelmezési céllal, erre viszont most jól reagált: dobott 30 pontot 10/13-as mezőnymutatóval, 6/7 triplával és 39 VAL-t hozott össze. A ZTE közben ráadásul nagyon simán legyőzte a Paksot, így megosztanám közte és Jones között a díjat. 

A Forduló Legjobb Magyar Játékosa: Szabó Zsolt. Viszonylag kevés idő alatt dobott 17 pontot, hibátlanul célzott távolról és azért választottam az MVP mellett a legjobb magyar játékost is a Zalaegerszegből, mert az ASE ilyen arányú legyőzéséhez több extra teljesítmény is kellett, Williams mellett Szabó Zsolt is nagyot játszott.

A Forduló Edzője: Kovács Adrián. Szerintem az egyik legfontosabb dolog a hazai kosárlabdában a magyar edzők képzése, ezen talán valahogy változtatni kéne azoknak, akik ebben dolgoznak. A DEAC-nál Kovács Adrián kinevezése számomra egy nagyon bátor, de egyúttal abszolút követendő cselekedet volt és habár volt nekik is hullámvölgyük a bajnokság során, de most jó formában vannak és az amúgy szintén jó passzban lévő Pécset verték meg nagyon magabiztosan. Taktikailag kiválóan felkészítette a játékosait, a játékperceket is jól osztotta el, jól menedzselte a csapatát, nálam ez most elég volt ehhez a díjhoz. 

A Forduló Pozitív Érdekessége: Kiegyenlített mezőny. A csapatok számára nem biztos, hogy pozitívum, de a nézőknek mindenképpen az, hogy ennyire szoros a küzdelem ebben a szezonban. A bajnokság állása szerintem nem tükrözi az aktuális formákat, ha utóbbi alapján állítanánk össze a tabellát, akkor az egészen másképp nézne ki. Mindig cél, hogy egy bajnokság izgalmas legyen és most ez a helyzet: a Falco végig magabiztos teljesítményt nyújt, mögötte viszont nagy versengés folyik, senki sehol nem mehet biztosra, egyik meccs kimenetele sem előre lefutott. Így volt ez ezen a hétvégén is, most is történtek olyanok, amelyekre nem feltétlenül számíthattunk - szerintem ez jót tesz a bajnokságnak. 

A Forduló Flopja: Az ASE teljesítménye. Hárommeccses vereségsorozatban vannak a tolnaiak, pedig a játékosállományuk még a sérülések ellenére is kiváló, rutinos magyarjaik vannak és rutinos edző irányítja őket. A bajnokság kezdete előtt, illetve a keretüket megnézve nem gondoltam volna, hogy bármikor is belefutnak egy hármas negatív szériába, szerintem nekik jókor jön a szünet. Nagyon hiányzik nekik Eilingsfeld játéka a palánk alól, neki innen is jó egészséget és mielőbbi felépülést kívánok! Nem ez az első ilyen meglepő veresége a Paksnak, de én még mindig azt gondolom, hogy a bajnokság végén nagyon esélyesek a dobogóra. 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus