Ahogy a szakértő látja: a 20. forduló legjei Trepák Zoltánnal

Oroszlányi MVP, csalódást keltő Olajbányász, hatékony magyar játékosok - nézzük a forduló érdekességeit!

Rovatunk heti szakértője a 45-szörös válogatott, négyszeres bajnok, ötszörös kupagyőztes kiváló center, Trepák Zoltán.

 

A forduló MVP-je: Igaz, hogy a héten volt eredményesebb játékos, de nem győztes csapatból. Aki Szolnokon tud egy viszonylag pontszegény mérkőzésen 27 pontot dobni (a 74-ből), és a csapat 92 VAL-jából 33-at berakni a közösbe, az nálam a hét MVP-je –ez pedig Eric Washington, az OSE Lions amerikai játékosa.

A forduló magyar játékosa: A 20. forduló alkalmával szeretnék két magyart is kiemelni. Az első jelöltem Lóránt Péter, aki 26 perc alatt 26 VAL-t termelt a Kaposvár ellen. Lóri nagyon hatékonyan játszott, 80%-os mezőnymutatóval szórt 14 pontot, emellett 6 lepattanója és 6 kiharcolt faultja is volt. Igazi csapatjátékos, és nem mellesleg jó ember is. 
A második jelöltem - csak picit lemaradva – a soproni Supola Zoltán, aki a kispadról segítette csapatát győzelemre a listavezető Falco ellen. 24 VAL-t hozott össze, a 75%-os mezőnymutató mellé 5/5 büntetőt értékesített, miközben a 24 játékperc alatt 5 lepattanót szedett össze és 4 gólpasszt adott társainak a 12 pontja mellett. Szeretnék a hátralévő fordulókban is szép magyar teljesítményeket látni, gratulálok mindkettőjüknek!

A forduló edzője: A választottam egy olyan edző, aki sok helyen megfordult már Magyarországon edzőként és játékosként is. Egy edző, aki két hosszabbítás után is kézben tartja a mérkőzést, és győzelemre segíti csapatát: Dragan Alekszics. Elmondása alapján már a rendes játékidőben is eldönthették volna a mérkőzést, de a tippmix-gyilkos meccsen a Pécs örülhetett. Bravó Dragi!

A hét flopja: Számomra az Olaj veresége volt a legmeglepőbb. Nem gondoltam volna, hogy hazai pályán kikapnak. Most igazán nehéz helyzetbe kerültek, amit ki lehet javítani szerdán Sopronban, de az sem lesz egyszerű feladat.

A forduló érdekessége, összegzés: Azt gondolom, hogy a hosszú pihenő valakinek jót tett, valakinek nem. Kezd élesedni a helyzet az alapszakaszt illetően, a hajrára fordulva a listavezető Falco és a kilencedik OSE között összesen hét bajnoki pont a különbség. Most nagyon fontos lesz egy-egy győzelem vagy vereség, minden pont számít a végelszámolásnál. Érdeklődve várom a következő fordulókat és az alapszakasz végét!

 

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus