Ahogy a szakértő látja: a hatodik forduló legjei Trepák Zoltánnal

Trepák Zoltán kitért hullámvölgyben lévő excsapata, a Sopron KC helyzetére, de beszélt a fiatalok beépítésének nehézségeiről is heti szakértői rovatunkban.

Ezúttal a 45-szörös válogatott, négyszeres bajnok, ötszörös kupagyőztes Trepák Zoltánt kértük fel, hogy értékelje nekünk a férfi bajnokság hatodik fordulóját.

 

A forduló MVP-je: Shannon Evans. 29 pontig jutott 30 perc alatt, volt 9 kiharcolt faultja is, amiből lehet sok büntetőt dobni, ezt egy hibátlan 10/10-zel meg is tette - nagyon szép teljesítmény!

A forduló magyar játékosa: Az egyik Filipovity Márkó, mert nagyon fontos egy csapat életében a padról beszálló emberek teljesítménye, és a számok alapján Márkó korábbi csapata ellen nagyon jól szállt be a mérkőzésbe (23 perc, 23 VAL, 12 pont). A másik Illés Máté (28 perc, 16 pont, 21 VAL), mert kezdőként idegenben játszott remekül az OSE fiatalja - igaz nem láttam a mérkőzést, de mindiG(O) szívesen nézem az ilyen magyar teljesítményeket. ;)

A forduló edzője: Csirke Feri, hiszen egy héten kétszer is tudja motiválni/felpörgetni csapatát, akik kiváló teljesítményekre képesek mind a hazai bajnokságban, mind a nemzetközi porondon. Innen gratulálok neki az eddigi szép teljesítményhez!

A hét flopja: Az SKC veresége... A gárda volt csapatkapitányként mindig rossz érzés a régi csapatomat veszíteni látni (bármelyikről is legyen szó). Bennem azok a soproni évek maradtak meg, amikor sikert sikerre halmoztunk, köszönhetően a vezetésnek, az ott dolgozó edzőknek, csapattársaknak. Nagyon remélem, hogy az elmúlt heti problémák rendeződnek, és újra jól fog szerepelni a Sopron.

A forduló érdekessége, összegzés: Az előző forduló szakértői is fontosnak tartják a magyar játékosok beépítését a bajnokságba, ez számomra is fontos dolog. Nagyon nehéz dolguk van az edzőknek, mert egyfelől eredménykényszer van rajtuk és ezáltal nem biztos, hogy próbálgatni fogják a még nem kész magyarokat, másrészről viszont mindenki feladata lenne beépíteni minél több magyart, hogy a magyar kosárlabda fejlődjön, előrelépjen. Harmadrészt kellenek az olyan elhivatott magyar fiatalok is, akik mindent megtesznek ezért a szürke hétköznapokban. Izgatottan várom a bajnokság felét, hogy ténylegesen lehessen látni, ki merre tart az idén.

 

Fotó: ztekosar.hu

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus