Ahogy a szakértő látja: a tizenhatodik forduló legjei Trepák Zoltánnal

Szegedi MVP, remeklő magyar centerek és edzők, váratlan vereség - tekintsük át az elmúlt forduló érdekességeit!

Rovatunk heti szakértője a 45-szörös válogatott, négyszeres bajnok, ötszörös kupagyőztes kiváló center, Trepák Zoltán.

A forduló MVP-je: A 16. forduló MVP-je nálam a Szeged frissen igazolt játékosa, Morris Curry, aki győzelemhez segítette csapatát a kiemelkedő teljesítményével. Igaz, hogy egy VAL ponttal elmaradt a zalaegerszegi Reggie Johnsontól, de 37 perc alatt 28 pontja (amiből 7/10 a hárompontos) megsüvegelendő, és nem mellesleg 12 gólpasszt is kiosztott az új Szedeák-irányító.

A forduló magyar játékosa: Nehéz volt a döntés, ugyanis két, posztomon játszó barátról van szó. Nem is döntöttem ezért, így két magyart is kiemelnék.

Az egyik Lóránt Péter (ASE) teljesítménye - 29 perc alatt 15 pont, amihez szépen hozzátermelt 12 lepattanót is. A nagyon jó százalékkal célzó Lóri dupla-duplát ért el és 29 VAL-ig jutott a hétvégén, amivel győztesként hagyta el Jászberényt.

A másik választottam Tóth Ádám (DEAC), aki egy lepattanó híján (9) dupla-duplát ért el. A dobószázaléka kiváló (82%), amiből 8/9 a közeli, de sajnos ez kevés volt az SKC ellen - hiába a 32 VAL a mérkőzésen. Gratulálok mindkettőjüknek!

A forduló edzője: A 16. forduló alkalmával volt két "beugrós" magyar edző, akinek ezúton is gratulálok.

Heinrich Róbert győzelemhez segítette hozzá a ZTE-t, a gárda a fontos idegenbeli sikerrel közelebb került a legjobb nyolchoz.

A másik választottam Pethő Ákos, aki az Albának hozott egy nagyon fontos győzelmet, és közeledik a legjobb négy felé.

A hét flopja: A számomra meglepő eredmény a Kecskemét hazai veresége. Én biztos hazai sikerre tettem volna a mérkőzés előtt, de a Szeged utolsó negyedbeli teljesítménye (33 pont) megpecsételte a kecskemétiek sorsát - fontos lett volna nekik a rivális csapatokkal szemben a győzelem, ez most nem jött össze.

A forduló érdekessége, összegzés: Nagyon izgalmas volt ez a forduló is, és még mindig nyitott a legjobb nyolc - tíz forduló van még az alapszakaszból. Remélem, fordulatos mérkőzéseken minél több jó magyar teljesítmény lesz - játékos és edzői téren is.  A hétvégén négy magyar edző is volt a pálya szélén, ebből kettő győzelemmel zárt.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus