Andjelko Mandics: A győzelem ellenére nem vagyunk jó formában

A DEAC megbízott vezetőedzője a győzelmet a koronavírusos Kovács Adriánnak ajánlotta, Dragan Alekszics szerint pár percre elvesztették a mérkőzés ritmusát, ez pedig nem fért bele - Ziga Mrvaljak szerint most csak a győzelem számít, Sebastjan Krasovec úgy érzi, a végén okosabbak, rutinosabbak voltak a körmendiek - Ante Nazor úgy gondolja, az elejétől kezdve a Sopron kezében volt a meccs, Kosztasz Flevarakisz szerint a ZTE sok csapatnak lesz még kellemetlen ellenfele.

Nyilatkozatok a tegnapi mérkőzésekről:

PVSK-VEOLIA - DEAC 91-102

Dragan Alekszics (PVSK): Nagyon erős csapat a Debrecen, gratulálok nekik. Megmutatták, hogy minden poszton minőségi játékosaik vannak. Volt pár perc, amikor elvesztettük a mérkőzés ritmusát, és ez ma nem fért bele, mert a vendégek ezt könyörtelenül kihasználták. Láttuk, hogy mit kell csinálnunk, hova kell fejlődnünk. Nagyon hiányzott a megszokott jó hangulat, a szurkolóink támogatása a sportcsarnokban.

Andjelko Mandics (DEAC): Egy nagyon küzdelmes meccs volt, ahol nagyon sok pont született. Több mint száz pontot dobtunk, ami azt jelenti, hogy a támadásunk nem volt rossz, de kaptunk kilencvenegyet, ami azt jelzi, hogy a védekezésünk nem volt valami acélos. Talán mi egy picivel agresszívebbek voltunk a végjátékban, ez döntött. A győzelmünk ellenére azt látom, hogy nem vagyunk jó formában, a végső különbséget nem is tartom reálisnak. A győzelmünket vezetőedzőnknek, Kovács Adriánnak szánjuk, reméljük, minél hamarabb meggyógyul és visszatér.


Egis Körmend - OSE Lions 79-74

Ziga Mravljak (Egis Körmend): Először is gratulálok a mai ellenfelünknek ahhoz, ahogyan harcoltak. Ez egy szoros, jó mérkőzés volt, sok ki nem kényszerített hibával, eladott labdákkal mindkét oldalon. Az elmúlt két hétben, a karantén okozta problémák miatt küzdöttünk a fizikai formánkkal, de ebben a pillanatban a legfontosabb számunkra, hogy megnyertük a mérkőzést. Ez az egy dolog számít. Engedtük az ellenfélnek, hogy olyan helyzetekből szerezzen pontokat, amiben a legjobb. Tudtuk, hogy egy nagyon atletikus csapat, amely sok pontot szerez gyors indításból és második lehetőségből, mi pedig megadtuk erre az esélyt. Persze hozzá tartozik, hogy kicsit ma nekünk is rövidebb volt a rotációnk amiatt, hogy nem voltunk jó formában, de ahogy mondtam, a győzelem, az győzelem. Egyedül ez számít most. Szeretnék minden jót kívánni az ellenfelünknek a következő mérkőzésekre, amelyeket a válogatott szünetben fognak játszani. Mi pedig egy kicsit pihenni fogunk, hogy fejben is regenerálódnunk és újra jó fizikai formába hozzuk magunkat. És szeretném felhasználni ezt az alkalmat arra, hogy minden jót kívánjak a magyar válogatottnak a selejtezőkre, amelyek előttük állnak!

Sebastjan Krasovec (OSE): Gratulálok a hazai csapatnak, kicsit okosabbak, rutinosabbak voltak a végén, mint mi. A lehető legrosszabbkor adtuk el kétszer is a labdát, ami gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. Kaptunk két technikait is, ok nélküli idegesség miatt, aztán volt három büntető az utolsó másfél percben, aztán jött az a hármas az utolsó két percben, mi pedig nem koncentráltunk eléggé a mérkőzés végén, és a hazai csapat győzött.


Zalakerámia ZTE KK - Sopron KC 79-93

Ante Nazor (ZTE): A találkozó elejétől a kezükben volt a meccs. Az olyan volt, hogy az első negyedben el lehetett veszíteni az összecsapást. A kezdés meghatározta a többi játékrész alakulását, mert szinte hazai pályán érezhette magát a Sopron. Mivel nagyon fiatal a csapatunk, ennél fogva csak rohantunk az eredmény után. Nem játszott az irányítónk, ez nekünk nagy hátrányt jelentett. Rengeteg volt az eladott labdán, amiből sok indítás gólt kaptunk. Ez a fiatal csapat, ha nem kerül ritmusban az ilyet eredményez.

Kosztasz Flevarakisz (SKC): Ez egy nagy győzelem számunkra. Két idegenbeli meccsünk volt, így nem volt könnyű dolgunk. A meccs végén fontos volt ki lesz a frissebb, ez nekünk sikerült. Megérdemeltük a győzelmet. Még mindig nincsen sok U23-as játékosunk. A fiúk sokat és keményen dolgoztak a héten, aminek ezek a fantasztikus győzelmek az eredményei. A ZTE sok csapatnak lesz még kellemetlen ellenfele. Remélem, minél előbb visszatérhetnek a szurkolók, mert nélkülük nem az igazi ez a játék.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Forrás, Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus