Az NBA-t már elengedte a Falco új légiósa

Amint beszélt Gasper Okornnal, tudta, hogy elfogadja a magyar csapat ajánlatát. 

A Nemzeti Sport készített interjút Kyan Andersonnal, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely új irányítójával. A játékos beszélt arról, hogy hogyan esett a választása a magyar csapatra, beszélt a legutóbbi idényéről, a játékstílusáról és más dolgokról is.

"Amikor Németországban lefújták az idényt, megkérdezte az ügynököm, mit szeretnék, mert igen sokan keresnek. Azt feleltem, jó lenne olyan csapatnál folytatni, amellyel a bajnoki címért küzdhetünk, és amelyik nemzetközi kupában is indul. Ám ennél is fontosabb volt, hogy engem akarjanak, rám legyen szükségük, ne a második vagy harmadik opció legyek, akit azért keresnek meg, mert az első vagy második választottat nem sikerült szerződtetni. A tökéletes megoldást kerestem. Amikor még Gasper Okorn vezetőedző is beszélt velem, hogy milyen szerepet szánna nekem, ha aláírok, tudtam, elfogadom az ajánlatukat" - mondta Anderson.

"Amikor elkezdtem játszani, az NBA-re voltam rákattanva, ahogyan milliók Amerikában. Az egyetemi évek alatt és után is úgy éreztem, ott a helyem. Aztán nem sikerült bekerülnöm, és szinte minden este ezen kattogott az agyam, megevett, szétfeszített belülről a gondolat, miért nem sikerült. Ez ráment a játékomra is, mert nem tudtam kontrollálni a gondolataimat. Tudtam, ezt el kell engednem, végül így is lett, és azóta újra élvezem a játékot. Szeretném a legtöbbet kihozni a lehetőségeimből. Ha ez most a lehető legjobb BL-szereplés a Falcóval, akkor azt. Ha később az Euroliga egy sztárcsapattal, akkor azt."

A teljes interjú ezen a linken olvasható!

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus