Báder Márton: Egy szövetség akkor működik jól, ha nincsenek botrányok

A honi szövetség májusi tisztújító küldöttgyűlésén egyedüli jelöltként induló korábbi 98-szoros magyar válogatott center a megválasztása esetén drasztikus változtatásokat nem tudna, és szerinte nem is szabad hirtelen alkalmazni, s úgy véli, a lényeg, hogy nyugalom legyen a kosárlabda-társadalomban, és mindenki biztosítottnak lássa a jelenét és jövőjét.

Nemzeti Sport készített interjút Báder Mártonnal, részlet az interjúból:

– Mikor jutott az az eszébe, hogy elinduljon a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöki posztjáért?
– Szép és kerek pályafutás áll mögöttem, ami rengeteg élményt adott – válaszolta a Nemzeti Sportnak adott exkluzív interjúban Báder Márton, korábbi 98-szoros magyar válogatott center, aki az egyedüli elnökjelölt az MKOSZ május 2-i küldöttgyűlésén, amely előtt szerdán kiderült, hogy a 13 éve regnáló Szalay Ferenc nem indul újra. – A sikerek miatt hálás vagyok a sportágnak, a szakembereknek, a vezetőknek, akikkel együtt dolgozhattam, és már nem aktív sportolóként is szeretnék tenni a magyar kosárlabdáért, a magyar sportért.

– Nyolc éve vonult vissza a játéktól, azóta milyen a kapcsolata a kosárlabdával?
– Hat éve a Szolnok szakmai igazgatójaként beleugrottam a mély vízbe, hiszen az akkor legsikeresebb férfiklubnál kezdhettem vezetőként dolgozni. Ezután a Budapesti Honvédnál láttam el vezetői feladatokat, utánpótlásban és a tavaly huszonegy év után újra az élvonalba feljutó felnőttcsapatnál. Ha megkérdezik, mivel foglalkozok, akkor azt válaszolom, sportvezető vagyok.

 

A teljes interjút ide kattintva olvashatjátok el.

 

Fotók, slide: nemzetisport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus