Bravúrra készül az SKC a bajnok otthonában

Ma este a Sopron KC székesfehérvári vendégjátékával megkezdődnek a férfi kosárlabda élvonal küzdelmei. Az SKC új szakvezetőjét, Sabáli Balázst a felkészülésről, valamint együttesének esélyeiről kérdeztük a bajnokcsapat otthonában.

- Hogyan sikerült a felkészülés, mennyiben sikerült elvégezni a tervezett munkát?

- Akadnak nehézségeink, viszont a munkát sikerült elvégezni, bár Jermaine Thomas lágyék, Tóth Gergely pedig ujjsérülése miatt hagyott ki edzéseket. A keret nagyjából összeállt, a mezőnyposzton a légiós keresése okozott gondot. A kiszemelt Brian Fisherről ugyanis kiderült, nem olyan típusú játékos, akire nekünk húzó, meghatározó játékosként, idegenlégiósként szükségünk lenne. Így került a képbe Jonathon Thompson, akinek a neve korábban is szerepelt a jelöltjeink között. Ő a cseh Nymburk csapatánál készült, ott viszont egyértelműen irányítóként akarták használni, amit ugyan tud, de nem az a fő erénye. Úgy vélem, nekünk tud segíteni, tudja hozni, amire nekünk szükségünk van a kettes poszton. Vannak új játékosok a csapatban, én is új vagyok a srácok többségének, Thompson pedig alig egy hete van velünk. Kell még idő, amíg teljesen összeáll a játék, amíg elsajátítja a csapat a támadó és védekező stratégiát. Viszont jó hozzáállással dolgoznak a srácok, azt gondolom, ennek meg lehet az eredménye.

- Nem túl hálás a bajnokcsapat otthonban kezdeni az évadot. Mit remélsz, milyen céllal utaztok Székesfehérvárra?

- Nyerni! Bár a felkészülési meccseken nem értünk el jó eredményeket, azért úgy láttam, meccsről meccsre léptünk előre. Tegyük hozzá, azért a fehérváriaknál jelentősen átalakult a csapat, ott is akadtak külföldiek, akik sikertelen próbajátékon vettek részt, tehát szerintem még ők sincsenek teljesen "készen". Ezt megpróbáljuk kihasználni, s szeretnénk egy nagy bravúrral kezdeni a szezont.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus