Budimir szerint ha hozzák a hazai meccseiket, ott lesznek a playoffban

A 31 pontot szóró horvát szerint a védekezés volt a Körmendi elleni siker titka, és a Falcót is képesek lehetnek megverni. 

Nagy győzelmet aratott csütörtökön a Pécsi VSK-VEOLIA, hiszen Csirke Ferenc együttese hazai pályán meg tudta verni a bajnokságban második helyen álló Egis Körmendet. Az összecsapás után a tréner a fegyelmezett védekezést emelte ki, és egyetértett vele a gárda játékosa, a 31 pontot (közte 4/5 triplát és több fontos clutch dobást) jegyző Veljko Budimir is, aki a Kezdő5.hu-nak nyilatkozott röviden.

"Fantasztikus meccset játszottunk a Körmend ellen, a győzelem kulcsa szerintem az volt, hogy most végig koncentrálni tudtunk védekezésben. Ez volt a lényeg, emellett támadásban is okosan tudtunk kosárlabdázni, úgyhogy jó érzés volt, én magam is nagy önbizalommal játszottam" - értékelt a horvát játékos.

Jövő héten a hazai pályán még veretlen Falco otthonában zárja az alapszakaszt a Pécs, majd a középházi középszakaszban folytatja a szezont, méghozzá úgy, hogy már a hetedik helyen áll, holtversenyben a ZTE-vel és a Pakssal, két találkozó előnnyel a kilencedik Kaposvár előtt. 

"Képesek vagyunk megverni a Falcót, ha megcsináljuk azokat a dolgokat, amiket megbeszélünk edzésen a mérkőzés előtt. Ezek után a középszakaszban a hazai mérkőzéseinket kell nyerni, és ez valószínűleg elég lesz ahhoz, hogy bejussunk a rájátszásba" - tekintett előre Budimir.

fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus