Cizmic szerint presztízsmeccs lesz a mai Körmend-ASE

Potocnik szerint biztos, hogy motivált lesz a Paks - az egy-egy elleni védekezés kulcsfontosságú lesz a DEAC számára Szolnokon. 

Egis Körmend - Atomerőmű SE 

Gasper Potocnik, Körmend (vaol.hu): Ismét a korábbi ritmusban játszunk. Hetente két meccs vár ránk, sokat utazunk, erős mérkőzéseket játszunk. De ez nem panasz, ezek tények. A célunk tiszta és egyértelmű: nyerni akarunk szombaton is. Amúgy is a bajnokság a legfőbb sorozat számunkra, ráadásul ismét itthon játszunk. Észnél kell lennünk, a paksiaknak bőven volt idejük készülni ellenünk. Veszélyesek, és most mindenképpen motiváltak lesznek. Jobb csapat az ASE annál, amit az eredményei mutatnak. Mindent bele kell adnunk, ahogy tettük Törökországban is. Remélem, hogy a két hiányzónk, Marquis Wright és Horti Bálint is tud már segíteni a csapatnak. Kevesebb hibával, még nagyobb összpontosítással kell játszanunk szombaton, mint az utóbbi meccseken, akkor elérhetjük a célunkat. Szeretnénk jó játékkal, győzelemmel búcsúzni ettől az évtől. Mindent megteszünk, hogy sikert tegyünk a szurkolóink karácsonyfája alá ajándékként.

Teo Cizmic, Paks (kosarlabda.ase.hu): Kiváló formában vannak, otthon és idegenben egyaránt sorra nyerik a meccseket. Heti két meccset játszanak, amiről sokan azt gondolják, hogy lefárasztja a csapatot. Szerintem épp az ellenkezője, ha már egyszer formába kerültél, a heti két éles összecsapás pont hogy kiváló formában tud tartani. Úgy vélem, ez előnyt jelent számukra az olyan csapatokkal szemben, akik heti egyszer játszanak és ebből kifolyólag többet kell edzeniük. Egész életem során ilyen ritmusban játszottuk a meccseket, így pontosan tudom mit jelent. Talán kicsit lassabban kezded a mérkőzéseket, de a végére belelendülsz és te bírod jobban. A Körmendnek hosszú és mély kerete van, hat külföldije és kiváló magyarjai, mint Fepu, Csorvási, Horti, illetve a hátvédek, Németh, Halász és Bán. Ilyen bő kerettel nem szabad, hogy érezzék a szerdai törökországi meccsük hatását.  Szeretnénk minél tovább meccsben maradni és a végjátékban kemény helyzetbe hozni őket. Számukra is presztízsmérkőzés lesz ez, ráadásul mögöttük ott fog állni a kiváló szurkolótáboruk, ami nagy nyomás alá helyez majd minket, de igyekszünk helyt állni. Ha a csúcsra akarunk jutni és el akarjuk érni a céljainkat akkor mindent meg kell tennünk a győzelemért. Szerencsére sérültjeink nincsenek, mindenki egészségesen fejezte be az edzést, várjuk a holnapot. A korai kezdés miatt egyenesen a meccsre megyünk, nem iktatunk be pihenőt az ebéd kivételével. Ahogy az elején említettem, izgalmas és nagyon jó meccset várok, melyen megpróbáljuk elhozni a győzelmet!

Szolnoki Olaj KK - DEAC 

Az Olaj TV szöveges beharangozója ide kattintva olvasható!

Berényi Sándor, DEAC (deacbasket.hu): Biztosan komolyan fogják venni, amit az is bizonyít, hogy egy nappal későbbre kérték a meccset a szerdai nemzetközi mérkőzésük miatt. A Falco elleni vereség után hazai környezetben biztos szeretnének majd bizonyítani szurkolóik előtt, nagyon nehéz találkozóra számítok. Szolnokon egyetlen csapat sem léphet pályára esélyesként, ez ránk különösen igaz. Nagyon mély kerettel rendelkeznek, többféle szerkezetben is képesek minőségi játékra. A lehetőségekhez képest kielemezzük a játékukat, de több olyan játékosuk is van, aki extra egyéni teljesítményre képes. Annyival könnyebb a helyzetünk, hogy az eltiltás miatt egy klasszikus ötössel kevesebbjük van. Van annyi tapasztalt játékosuk, hogy ne jelentsen gondot nekik a kiesése, Tóth Ádám egyénileg is megoldhatja a pótlását, de csapatként sem jelenthet ez gondot a Szolnoknak. A mezőnyeik elképesztően jól bontják a védelmet, az egy-egy elleni védekezés ezúttal is kulcsfontosságú lesz. Bár nem mi vagyunk az esélyesek, mindent megteszünk majd, hogy meglepetést szerezzünk. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus