Constantinides: Ha küzdünk és nyerünk, akkor szimpatikusak leszünk

A Körmend edzője bizakodó, mert jó játékosokból áll a csapat, de a legfontosabb a jó légkör megteremtése.

Teljes kerettel készül a szezonra az Egis Körmend, az öt új légiós mellett a szintén friss igazolás Lajsz Gergely, a megmaradt magyar mag, Ferencz Csaba, Csorvási Milán, Németh Ákos, Bán Tibor, valamint a fiatalok, Oroszi Bence, Márton Ádám, Érsek Marcell, Kiss Benedek és Kiss Mátyás is a csapattal edzenek.

– Egyelőre az összeszokás, az ismerkedés fázisában vagyunk – mondta Constantinides a vaol.hu-nak. – Egy teljesen új csapatot kell építeni öt külföldivel és legalább ennyi fi atallal. Ez egy nagyon fontos szakasza a felkészülésnek, hiszen ha megvan a közös nevező, akkor sokkal jobb és erősebb alapokra építkezhetünk, és eredményesebb lesz a munka. Nyilván időre van szükség ahhoz, hogy mindenki megszokja az új helyzetet, az új embereket, csapattársakat. Ez nem csak a játékosokra, hanem a szakmai stábra is igaz. Több barátságos mérkőzést játszunk, emellett két tornán is részt veszünk. Ezek a mecscsek a csapategység erősítését is szolgálják amellett, hogy természetesen a játék gyakorlása szempontjából is igen fontosak. Szerintem októberre állhat öszsze teljesen a kép. Én rendkívül bizakodó vagyok, mert úgy tűnik, hogy jó játékosokból áll a csapat, de fontos, hogy igazi egységgé kovácsolódjunk, ahol mindenki ismeri a másik gondolatát és egy félmondatból értik egymás a csapattagok.

– A csapatom fiatalos, energikus, és más, mint a tavalyi. Míg az elmúlt idényben az újonc idegenlégiósok voltak többen, most csak egy olyan külföldi játékosunk van, akinek nincs európai tapasztalata. Viszont vannak fi atal magyarjaink, akikre komolyan számítunk a következő hónapokban, a csapatba való beépítésük viszont nem könnyű feladat. A cél természetesen az, hogy megnyerjük a bajnokságot és a kupát, de ez most még nagyon furcsán hangzik, hiszen most kezdtük a felkészülést. Nem akarok hasonlítgatni, hogy mi volt az elmúlt szezonban és milyen lesz a közeljövő körmendi csapata. Egy biztos, jó légkört kell teremteni, mert az elengedhetetlen az eredményes csapatmunkához. Ha küzdünk és nyerünk, akkor belopjuk magunkat a szurkolók szívébe, ha eredménytelenek leszünk, akkor nem leszünk szimpatikusak. Korai még bármit is mondani, de egy erős, sikeres és szerethető körmendi csapat létrehozásán dolgozunk mindannyian, amelyet napról napra, lépésről lépésre építünk fel.

A tréner szerint egyébként most még kiegyenlítettebb lehet a hazai bajnokság, amíg tavaly négy-öt kiemelkedő csapatról beszélhettünk, addig most akár nyolc-tíz hasonló képességű együttest is találhatunk majd.

fotó: Egis Körmend Hivatalos

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus