Constantinides: Sajnálom, hogy a gyenge játékvezetés döntött

Berényi Sándor szerint többnyire a DEAC kontrollálta a mérkőzést - Dzunics szerint a végén csődbe ment az Alba - Csirke szerint nagyon sok extra dolgot csinált a Pécs.

DEAC - Egis Körmend 82-78

Berényi Sándor: Rendkívül férfias, fizikális küzdelem folyt a pályán. Többnyire kontrolláltuk a mérkőzést, viszont az agresszív védekezéssel sokszor meggyűlt a bajunk, nem mindig tudtuk a játékainkat játszani. Úgy gondolom, ennél is több van a csapatban. Boldogok vagyunk, hiszen a bajnokság egyik esélyesét sikerült legyőznünk. 

Antonis Constantinodes: Hazai pályán minden edző elmondhatja a véleményét, viszont ha én ugyanezt teszem, mikor idegenben játszunk, rendre megbüntetnek érte. Sajnálom, hogy a gyenge játékvezetés döntötte el a forduló rangadóját. A csapatomat tekintve a védekezésünk a második félidőre szétesett, túl sok lepattanót engedélyeztünk az ellenfelünknek, akik meg is büntettek minket, könnyű kosaraikkal a maguk javára billentették a mérleg nyelvét. 

Godwin Omenaka: A kispadról beállva azon gondolkodtam, hogyan lehetnék leginkább a csapatom segítségére. Rájöttem, elég csak annyit csinálnom, ami a centerektől elvárható: lepattanók, és agresszív védekezés. 

Leyton Hammonds: Minden mérkőzésen kulcskérdés, melyik csapat szed több támadólepattanót. Ezúttal ez a DEAC volt, akik második esélyből szerzett pontjaikkal eldöntötték a találkozó sorsát.

Alba Fehérvár - PVSK-VEOLIA 71-88

Dzunic Branislav: Megérdemelten nyert a Pécs, azért tudtak győzni, mert összeszedettebbek voltak támadásban és védekezésben egyaránt. Az egész meccsen harcoltunk, próbáltuk megtalálni a ritmust, de nem sikerült. A negyedik negyedben teljesen csődbe mentünk, sok volt az eladott labdánk, és támadásban az egyéni próbálkozások se jöttek össze, valamint nem tudtuk megállítani a Pécs kulcsembereit.

Csirke Ferenc: Csak gratulálni tudok a csapatomnak, büszke vagyok rájuk, nagyot küzdve tudtunk mérkőzésben maradni a végére. Fontos volt, hogy nem estünk össze a második negyed közepén, amikor három-négy gyors indítás után az Alba elment hét ponttal. Nagyon sok extra dolgot csináltunk, amely eldöntötte a meccset, a második félidőben próbáltunk arra is figyelni, hogy koncentráltabban védekezzünk, és a gyűrű alatt ne kapjuk kosarat. Nem hiszem, hogy ekkora különbség lenne a két csapat között, de örülök annak, hogy ilyen szépen tudtuk elkezdeni a szezont.

Lóránt Péter: Gratulálok a Pécsnek, abszolút megérdemelten nyertek, sokáig vezettek és a végén sajnos kinyílt az olló. Tudom, hogy ebben a csapatban több van, kicsit jobban elizgultuk a szezon első meccsét, mint kellett volna.

Pongó Máté: Nagyon jól küzdöttünk. Ha nem is voltunk az első félidőben támadásban hibátlanok, nagyon jól védekeztünk és jól zártunk össze. Hátrányból is fel tudtunk állni, az Alba nem tudott átrohanni rajtunk. 

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus