Constantinides szerint a mérkőzés egészében jobbak voltak a Szolnoknál

Nyilatkozatok, értékelések az NBI/A csütörtöki elődöntői után. 

Alba Fehérvár - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 94-90

Dzunics Braniszlav, Alba: Hasonlóan kiélezett csata volt, mint az első mérkőzés. Lényegében egylabdás meccs volt, ilyenkor bármit lehet mondani, az a fontos, hogy nyertünk. Nagyon tetszett a mi játékunkban, hogy jól lepattanóztunk, és ebben felülmúltuk a Falco-t. Ez azt bizonyítja, hogy milyen akarattal játszottunk végig. Amúgy semmi nem történt, folytatjuk tovább.

Szrecsko Szekulovics, Falco: Nagyon nehéz mérkőzés volt, sok pontot engedélyeztünk ellenfelünknek, nem volt igazán jó a védekezésünk. A legnagyobb hibának azt látom, hogy rosszul szedtük a lepattanókat, az Alba sok támadólepattanóhoz jutott, így Chris Horton révén több pontot dobtak második szándékból. A Fehérvár erős csapat, nem könnyű játszani ellenük. Ezt a mérkőzést gyorsan el kell felejteni, és készülni a következőre.

Lóránt Péter értékelése:

Egis Körmend - Szolnoki Olaj KK 77-80

Antonis Constantinides, Körmend: Először is szeretnék gratulálni a Szolnoknak a győzelemhez. A mai eredmény után ők ennek a párharcnak az esélyesei. De még semmi sem dőlt el, mivel a párharc 3 győzelemig tart. Amit a játékosaim a második félidőben tettek az csodálatos. Ha mind a 4 negyedet megnézzük, úgy vesztettük el ezt a mérkőzést, hogy 3 negyedet megnyertünk. A második negyed utolsó öt percében történt a hiba, amikor a játékosok, mintha kikapcsoltak volna. Védekezésben és támadásban is megálltunk. A mérkőzés egészében sokkal jobbak voltunk mint az ellenfél, de az az 5 perc eldöntötte a mérkőzést, ahol megadtuk az esélyt a Szolnoknak, hogy 9 pont hátrányból visszajöjjön. A csapat tapasztalatlanságának tudható be mindez. Csalódott vagyok, mert mióta itt vagyok, nem tudtunk teljes kerettel készülni. Amikor idejöttem, 4 légiós volt itt. Hollins azóta küzd egy makacs lábsérüléssel és most elvesztettük Marquist is. Ezt máshogy képzeltem, amikor idejöttem, de hát ilyen a sport. Ilyen dolgok megtörténhetnek. Ez egy hosszú szezon, ilyenek történhetnek. Úgy gondoltam, hogy majd dolgozhatunk az 5 külföldivel, de folyamatosan csak 3-4 áll rendelkezésre és ma pl. néha 1 külföldivel játszottunk. Szerencsére jó magyar játékosaink vannak, akik jól teljesítenek. Szeretnék gratulálni Németh Ákosnak, mert egy ilyen fiatal játékos, aki ilyen teljesítményt tud nyújtani ilyen mérkőzéseken, az bíztató a jövőre nézve. Ahogy mondtam, még semmi sincs veszve, de nagyon nehéz helyzetben vagyunk. Viszont nincs vesztenivalónk. Odamegyünk és nekikmegyünk és megpróbájuk a legjobb tudásunk szerint befejezni. A kosárlabda a harcosok sportja, akik elhiszik, hogy győzni tudnak. Ahogy láttuk az utolsó 20 percben is minden probléma ellenére vertük a Szolnokot. A legfontosabb most, hogy regenerálódjunk és megpróbáljuk pótolni Marquist.

Dragan Alekssics, Szolnok: Először is szeretnék gratulálni mindkét csapatnak. Nagyon kemény volt mindegyiküknek az egész mérkőzés folyamán „levegőhöz jutni”. A Körmend jól kezdett, de rendezni tudtuk a védekezésünket és át tudtuk venni a vezetést. A mérkőzést innentől kezdve kontrollálni tudtuk, persze néhány hibát elkövettünk. A mérkőzést könnyebben is be tudtuk volna fejezni, de elkövettünk pár hibát, túl gyorsan akartunk kosarat szerezni. A legfontosabb azonban, hogy a végén meg tudtuk nyerni a mérkőzést és így 2-0-ra vezetünk a párharcban. Most készülhetünk a harmadik összecsapásra. Gratulálok a szurkolóknak és a mi szurkolóinknak, akik eljöttek eddig és támogattak minket.

A sajtótájékoztató felvétele:

fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus