Családra, otthonra, barátokra lelt Kaposváron Filipovics Gordan

Filipovics Gordan két bajnoki címet és Magyar Kupa-győzelmet is megélt Kaposváron.

Filipovics Gordan neve egybeforrt az elmúlt harminc esztendőben a kaposvári kosárlabdázással, egy igazi ikon, aki a pályán sohasem adta fel. Ellentmondást, megalkuvást nem tűrő, lelkes játékával hamar belopta magát a szurkolók szívébe, sok nagy csatát, két bajnoki címet és Magyar Kupa-győzelmet is megélt a somogyi megyeszékhelyen. Az egykori kiváló játékos már három évtizede a somogyi megyeszékhelyen él és dolgozik a kosárlabdázásért.

Filipovics Gordannal a Somogyi Hírlap és a Sonline.hu készített egy hosszabb interjút. - olvasható a delfinek.hu-n.

Részlet a cikkből: 

– Mit „adott” Önnek Kaposvár?

– Mindent! Gyermekként arról álmodtam, hogy lesz egy saját lakásom, biciklim, majd autóm. Sajnos az akkori Jugoszláviában ez nem jött össze, itt viszont valóra váltak az álmaim. A legszebb dolog, amit kaptam, az a család, a feleségem, Anikó és a két gyermekem, Márkó és Péter. Sokan megkérdezik, milyen állampolgárnak vallom magam, 57 éves vagyok, s ebből 30 esztendőt itt töltöttem, magyar vagyok.

– A Kometa Kaposvári KK felnőttcsapata mellett az U16-os együttest is edzi.

– Sokan egyből LeBron James-ek akarnak lenni és várják, mikor kezd el jönni a pénz, régen ez nem így volt. Nem a mez, a fizetés, egy méregdrága cipő nyeri a mérkőzéseket, hanem a tűzzel, akarattal pályára lépő játékos. A mostani fiataloknak azt szoktam mondani, nem elég leizzadni, vért kell pisilni. Ha mindennap szeretettel, boldogan jönnek edzésre, annak meg lesz az eredménye. Ráadásul olyan körülmények között edzhetnek, amiről mi még akkoriban nem is álmodhattunk.

 

Kétszeres bajnok

Filipovics Gordan pályafutásának kiemelkedő eredményei. Bajnokság: kétszeres aranyérmes (2000/2001 és 2003/2004 – Kaposvár); kétszeres ezüst­érmes (1999/2000 – Szolnok és 2002/2003 – Kaposvár). Magyar Kupa: aranyérmes (2003/2004 – Kaposvár); kétszeres ezüstérmes (1999/2000 – Szolnok; 2000/2001 – Kaposvár).

Filipovics Gordan több, mint négyszázötven tétmérkőzésen lépett pályára a Kaposvári KK színeiben és több mint négyezer-kettőszáz pontot dobott, mindkettőben a második az örökranglistán Hendlein Roland mögött.

 

A teljes interjút ide kattintva olvashatjátok el.

 

Fotó, slide: delfinek.hu; Lang Róbert

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus