Csirke a szív diadaláról, Lazics a szerencséről beszélt

Okorn: a Sopron jó csapat okos edzővel - Vojvoda: ennél több kell legközelebb - Schmidt: el kell gondolkodnunk a technikai faultokon - Hendlein: továbbra is a legjobb nyolc közé kerülés a cél.

Atomerőmű SE - JP Auto - JKSE 71-72

Schmidt Béla: Gratulálok a Jászberénynek. Azt kaptuk, amit vártunk: kemény mérkőzés volt, fizikális és kiélezett. Hiába léptünk el 10 vagy 4-5 ponttal, ez nem jelent semmit, mert az utolsó pillanatig partiban volt mindkét együttes. A problémám megint a technikai faultokkal van, ezen el kell gondolkodnunk, mert ez befolyásolhatja a meccsek kimenetelét. Megyünk tovább, ki kell javítanunk ezt a mai napot.

Nikola Lazic: Gratulálok a fiúknak, nagyon fontos győzelem a mai nekünk. Ma is megmutattuk, hogy nem adjuk fel sehol. Remekül játszott a Paks ma is, de a második félidőre nagyobb lendülettel és összeszedettebben, koncentráltabban tudtunk kijönni. Megyünk tovább, gratulálok a Paksnak, ez szerencse volt, semmi más.

Eilingsfeld János: Úgy gondolom, hogy jól kezdtük a mérkőzést, vezettünk 11 ponttal, de a vendégek hamar rendezték a sorokat. Második félidőben akadozott a támadójátékunk, többször megbeszéltük, hogy mit játszunk, de sajnos legtöbbször nem ez történt. Gyorsan el kell felejtenünk ezt az estét.

Miljan Rakic: Kemény, fizikális és kiélezett mérkőzés volt, pont, mint az első találkozó. Az első félidőben problémáink voltak a lepattanókkal, de a második félidőre sikerült kijavítani a hibáinkat. Szerencsénk volt, a végén bement a kulcsfontosságú dobásunk és így sikerült idegenben nyernünk. Gratulálok a Paksnak.

Szolnoki Olaj KK - Naturtex-SZTE-Szedeák 64-58

Dragan Aleksic: Nehéz mérkőzés volt.Támadásban szörnyen játszottunk megint. Remélem, hogy most már teljes csapattal tudunk edzeni és fejlődni. A védekezésünk jó volt. Köszönöm a szurkolóknak, hogy a nagyon rossz időjárás ellenére is ennyien kijöttek a mérkőzésre!

Andjelko Mandic: Gratulálok a Szolnoknak és a játékosaimnak is. Óriásit küzdöttek ma, de a végjátékban jobb volt az Olaj. Mindenki, aki ma este pályán volt, a maximumot hozta. Rengeteg büntetőt hagytunk ki és ez rendkívül bosszant.

Vojvoda Dávid: Nehéz mérkőzés volt, a lényeg a győzelem, de egyáltalán nem lehetünk elégedettek a formánkkal. Jól védekeztünk, de támadásban van mit javítani. A folytatásban ennél több kell és jobbat kell nyújtanunk ennél.

Kerpel-Fronius Gáspár: Gratulálok a Szolnoknak. Nálunk mindenki maximálisan odatette magát , nem adtuk fel az utolsó percig. Ma ennyi volta csapatban.

Pécsi VSK-VEOLIA - Alba Fehérvár 78-73

Csirke Ferenc: Köszönjük a nézőknek, hogy a rossz időjárás ellenére ilyen sokan szurkoltak nekünk. Ez a szív győzelme volt, így kell kezdeni egy mérkőzést, ahogy ma elkezdtük. Ez végig ki is tartott, mert mindig egy fontos pillanatban találtunk egy fontos kosarat. Nagyon jól védekeztünk, bár a második félidőben voltak gondjaink a védő lepattanók megszerzésével. A végén kulcsszituációkban jó döntéseket hoztunk, és ez hozta meg a sikert.

Jesús Ramírez: Rosszul kezdtünk, a Pécs sokkal dinamikusabb volt. A negyedik negyedben vissza tudtunk jönni a meccsbe, kevésen múlott a győzelmünk. Bár kikaptunk dicséret illeti a fiúkat.

Pongó Máté: Elképesztően akartuk ezt a győzelmet, hiszen elég rossz szériában voltunk. Jól kezdtük a mérkőzést, az első negyed szinte tökéletesre sikerült, utána viszont megtorpantunk. A második félidőben fontos volt, hogy sok lepattanót szerezzünk. A végjátékban többen jó pillanatban tudtunk egy-egy fontos kosarat szerezni, ez döntött ma a javunkra.

Keller Iván: Az elején nagyon rosszul kezdtünk, nem találtuk a ritmust. A szünet után teljesen más mentalitásban kezdtünk, keményebben játszottunk és ezzel sikerült kiegyenlítenünk. Szerintem nem a hozzáállásunkkal volt a probléma, egy kicsivel a végén jobban koncentrált a hazai csapat.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Sopron KC 75-74

Gasper Okorn: Tanulságos volt a mai meccs, az utolsó negyedben 24 pontot dobtak ellenünk. Meg kell tanulnunk megtartani az előnyünket, egyszerűbben kell nyernünk. Govens személyében kaptunk egy új típusú játékost, Bruinsmát most kaptuk vissza, de most már vigyáznunk kell, hogy ne veszítsünk el senkit. Meg kell várnunk, hogy a játékosok megismerjék egymást. Gratulálok a Sopronnak. Erős csapat, okos edzővel. A jövő héten a legjobbat kell mutatnunk a bajnokesélyes címvédő Szolnok ellen.

Sabáli Balázs: Az első félidőben érvényesült a Falco agresszivitása, nem volt belső játékunk, nem voltak betöréseink, csak szenvedtünk, de még 16 pontról is vissza tudtunk jönni. 22 labdát adtunk el, abból 30 pontot dobott a Falco. Köszönjük szurkolóink támogatását, jól küzdöttünk, de ma 1 ponttal kikaptunk. Ennél nagyobb fájdalom Warner sérülése, ami majd később derül csak ki, hogy mennyire súlyos.

Evan Bruinsma: Kemény meccs volt, az 1. félidőben minden jól ment, jól védekeztünk, a 2. félidőben a támadójátékunk visszaesett, de a szerencse a végén mellénk állt. Összességében jól éreztem magam a meccsen, bizakodó vagyok a jövőt illetően.

Takács Norbert: A 2. félidő volt számunkra értékelhető, a támadójáték és a végjáték is csak részben volt jó az első 2 negyedben. Felpörögtünk a végére, jól is védekeztünk, 1 ponttal kaptunk ki, és nagyon rossz ilyenkor bármi mást mondani, gratulálunk a Falcónak.

Serco - TF-BP - Kaposvári KK 79-81 - hosszabbítás után

Nagy Bálint: Az első félidőben talán érezhető volt, hogy nem tudjuk biztosan, minek kéne a pályán, és minek a kispadon történnie, de a félidőben ezt elég jól átbeszéltük és változtattunk rajta. Vissza tudtunk jönni a meccsbe, és egy igen férfias játék alakult ki, ebből most a Kaposvár jött ki jobban. Mondhatnám, hogy a szerencsésebb nyert, de ez nem lenne feltétlenül igaz.

Fekete Ádám: A TF mindent megtett, és nagyon jól játszott ma, de kétszer-háromszor mi is megnyertük a mérkőzést, és a korábbi rossz időszakunkból fakadó önbizalomhiány és a hibáink miatt tudott visszajönni ellenfelünk. Köszönöm szépen a szurkolóinknak, hogy ennyien elkísértek bennünket és hittek bennünk. A hosszabb hét után próbáljuk megtalálni a legmegfelelőbb megoldást a csapat számára, de amíg a vezetők bíznak bennem, addig kötelességem kitartani Kaposvár mellett.

Beák Gábor: Edzőnk elvesztésével nagyon nehéz szituációba kerültünk. Mindent megtettünk, hogy a lehetőségekhez képest a legjobbat hozzuk ki a helyzetből, a csapat minden tagja a lehető legtöbbet hozta ki magából. Akár még nyerhettünk is volna, arra számítottunk, hogy meg tudjuk fordítani, de ez sajnos nem sikerült. Jelenleg Bálint igazgatja a csapatot, én pedig segítek neki, és próbálunk túllendülni ezen a vereségen.

Hendlein Roland: Nagyon nehéz mérkőzés volt, amely nem feltétlenül szolgálta a kosárlabda népszerűsítését. Számunkra a legfontosabb, hogy nyertünk, ezzel megtettük az első lépést a felzárkózás felé. Keresünk játékost a hiányposztunkra, a célunk pedig továbbra is a legjobb nyolcba kerülés.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus