Csirke szerint most egy kicsit lehet ünnepelni, Szekulovics örül

Fejben és fizikálisan is jobban bírta a Pécs a Körmendnél - Szekulovics először nyert Szegeden - fáradtan mozgott az Alba - értékelések a pénteki NBI/A-s meccsekről. 

Pécsi VSK-VEOLIA - Egis Körmend 97-80

Csirke Ferenc: Gratulálok a csapatomnak, és gratulálok a fantasztikus szurkolóinknak is. Nem emlékszem mikor voltak utoljára ilyen sokan a mérkőzésünkön, fantasztikus hangulat volt. Köszönjük! A mérkőzés kulcsa ismét az volt, hogy nagyon jól bírjuk a negyedik negyedeket, mind fejben, mint kondícióban. A szünet után 29 pontot engedélyeztünk a Körmendnek, ez mindent elmond a mai teljesítményükről. Az Alba és a Sopron után ismét egy nagyon komoly csapatot győztünk le. Most egy kicsit lehet ünnepelni, de szombat reggeltől ismét a munka lesz előtérben.

Antonis Constantinides: Nagyon tisztelem a pécsieket és edzőjüket, ma nagyon jól játszottak. Gratulálok a teljesítményükhöz!

Antóni Csanád: Az első félidőben túlságosan lazán védekeztünk, ez látszott is, mert közel ötven pontot dobot a Körmend. A szünet után szigorítottunk a védekezésünkön, és ez mellé az utolsó negyedben egy nagyon jó dobószázalékot produkáltunk.

Lajsz Gergely: Amivel készültünk egész héten a Pécs ellen, mint támadásban, mint védekezésben, abból semmit nem tudtunk megvalósítani. Úgy gondolom, nálunk mentális gondok voltak ezen a meccsen, és igaz, hogy a negyedik negyed elejéig egál volt a mérkőzés a végére fejben teljesen elfáradtunk.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Atomerőmű SE 63-64

Andjelko Mandics: Nagyon nem tetszett a negyedik negyed, mert mindössze hat pontra voltunk képesek, ráadásul rögtön eladtunk két labdát. A színvonal hagyott kívánni valót maga után, az akarattal és a küzdeni tudással elégedett voltam. A szerencsésebb csapat nyert.

Szrecsko Szekulovics: Sok eladott labdánk volt, amit könyörtelenül kihasznált a Szeged. Bízom benne, hogy fogunk mi ennél jobban játszani. A győzelemnek azért is örülök, mert először nyertem a Szeged otthonában.

Nenad Sulovics: Sok rossz döntésünk volt támadásban és védekezésben, a Paks egy tapasztalt csapat, ami megbünteti ezt. A végén még volt egy esélyünk, de most nem volt szerencsénk.

Eilingsfeld János: A szerencse a mi oldalunkra állt. Többször is megnyerhettük volna a meccset, rengeteg eladott labdánk volt. Tudtuk, hogy egy jól játszó csapattal fogunk játszani, büszke vagyok minden csapattársamra, mert nagyot küzdöttek.

Alba Fehérvár - KTE-Duna Aszfalt 81-75

Dzunic Branislav: Nem volt könnyű mérkőzés számunkra, mert olyan ellenféllel játszottunk, amely végig pariban volt velünk. Fáradtan és enerváltan mozogtunk, ezeket a külső dobásoknál lehetett elsősorban látni, míg a másik oldalon sok dobás bement. A negyedik negyedben volt egy periódusunk, amikor sikerült elhúzni, olyan előnyt kovácsoltunk, amely elégnek bizonyult a végére.

Forray Gábor: Az Alba a meccs összképét nézve megérdemelten nyert, de mi is sokat tettünk azért, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. Volt is erre sanszunk, amit elterveztünk azt három és fél negyeden keresztül végigvittük, de a kritikus pillanatokban, a negyedik negyedben hibáztunk. Nehéz volt, elsősorban fejben, mert az Alba erős, atletikus csapat, és egy kicsit buta módon belekényszerítettek olyan támadásokba, amelyeket gyorsan akartunk befejezni, és nem játszottunk ezekből pontosan. A csapatom tartását jelzi, hogy nem estünk össze.

Jordan Heath: Kemény, küzdős mérkőzést játszottunk, a negyedik negyedig nagyon szoros volt az eredmény. Sajnos a külső dobásaink nem ültek úgy, ahogy korábban, ez megnehezítette a dolgunkat. Örülök a győzelemnek.

Molnár Dániel: Az egyik kulcsemberünk nélkül érkeztünk, ráadásul néhányan betegek voltak a csapatból, ennek ellenére jól kezdtük a mérkőzést, jó mentalitással léptünk pályára. Mind támadásban, mind védekezésben voltak buta hibáink, amit az Alba nagyon jól kihasznált.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus