Dr. Nyerges Zsolt előrelépést vár

Az Új Néplap készített egy interjút a Szolnoki Olaj KK klubelnökével, Dr. Nyerges Zsolttal, amelyben többek között szóba került az idei csapat keret, az elvárások hazai és nemzetközi színtéren, Pór Péter szerepvállalása, Sztrahinja Milosevics honosítása és a debreceni EuroCup fellépések is.

A kosárlabdában az Adria Liga, míg a vízilabdában a Magyar Kupa küzdelmeivel indul szombaton a szezon. Vajon mit vár az évadtól dr. Nyerges Zsolt klubelnök.

Egy szolnoki közvélemény-kutatás alapján a válaszolók fele egyértelműen hasznosnak ítélte az itt élő dr. Nyerges Zsolt vállalkozóhoz köthető cég tevékenységét az ország és Szolnok számára egyaránt. Mit szól hozzá?

- Örülök, hogy nem a szavak, hanem tenni akarás dönt a fejlődés érdekében, melyben partnerek a szolnoki klubok vezetői. Nagydolog, hogy az önkormányzat, Szalay Ferenc polgármester rendre támogatják elképzeléseinket.

- Az elmúlt évadban hazai és nemzetközi szinten is kiemelkedően teljesített az Olaj kosárcsapata. Hogy áll most a csapat kialakítása?

- Azt gondolom, hogy mintegy kilencven százalékig kész a csapatunk, melyet továbbra is a Dragan Aleksic - Andrius Jurkunas edzőpáros fog irányítani. A játékosállományunkban lehetnek még változások. Szeretnénk még egy Európa-Kupa szintű, meghatározó játékost igazolni. Ügynököktől nagyon sok ajánlatunk van, de muszáj kivárnunk, mert az NBA-ban csak most kezdődik az előszezon, és az euroligás csapatok is csak most alakítják ki kereteiket. Kivárunk, mint tavaly. Emlékeztetőül: egy esztendeje ebben az időszakban szereztük meg Justin Holidayt.

- Szó volt Starahinja Milosevic honosításáról, hol tart most a szerb játékos ügye?

- Azt kell mondanom, hogy honosítási kérelmet nem a mi klubunk, hanem Milosevic indította el. Mi úgy tudjuk, hogy kérelme jól halad a maga útján.

- Alekszicsék érhetően megkapták a bizalmat, de mi lesz Pór Péterrel, aki az előző években ugyancsak szép sikereket ért el az együttessel.

- Péter szakértelmére, tudására továbbra is számítunk. Klubunknál az utánpótlás terén kapott fontos feladatokat, a szövetségnél pedig továbbra is a felnőtt válogatott edzője. Azt gondolom, hogy lesz ő még az Olaj KK edzője.

- Szombaton rajtolnak az Adria Liga küzdelmei, tíz nap múlva pedig már az Európa Kupában is pályára lép a csapat, mit várhatunk tőlük az elkövetkező évadban?

- Az elvárásaink az Adria Ligában a nyolc közé, a honi bajnoki és kupadöntőbe jutás, de az utóbbi sorozatban a címvédéssel lennénk igazán elégedettek. Az Európa Kupában pedig a tisztes helytállás a célunk, csak titkos álmunk lehet a továbbjutás.

- Mi úgy tudjuk, van egy beadványuk az EK-szervező ULEB-nél, hogy a folyamatosan szépülő és bővülő Tiszaligeti Sportcsarnokban rendezhessék meg az Európa Kupa meccseiket. Mit tudnak róla?

- Valóban van egy beadványunk, amire még nem kaptunk választ. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az EK-pályázatunkban a debreceni Főnix-csarnokot jelöltük meg helyszínnek. Ha Debrecen lesz a végleges helyszín, akkor is azt szeretnénk, hogy minél többen szurkoljanak a csapatnak. Ezért felvettük a kapcsolatot a MÁV illetékeseivel, különvonat indítását tervezzük a mérkőzésekre.

- A város másik sikersportága a vízilabda. Ön, mint a Szolnoki Vízilabdázás Jövőjéért Alapítvány alapítója, mit vár a csapattól, melyben olimpiai és világbajnokok játszanak.

- A klub saját nevelésű edzője, Cseh Sándor kapta azt a feladatot, hogy kiváló játékosokból egy ütőképes gárdát faragjon. Nem könnyű, de kellemes feladat. Nézzük először a Bajnokok Ligáját, ott a legjobb 12 közé jutás az elvárás. A bajnokságban és kupában pedig azt szeretnénk, ha mindkét sorozat döntője után tudnánk ünnepelni.

Forrás - Új Néplap, Varga Csaba (szolnokiolaj.hu)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus