Duinker: Úgy segítek, ahogy csak tudok

Josh Duinker, az Egis Körmend magasembere Kendrick Perry segítségével illeszkedik be és győztes bemutatkozásra számít.

Kérlek, pár mondatban foglald össze, hogy milyenek voltak az első benyomásaid.

A feleségemmel együtt nagyon élvezzük, hogy itt lehetünk Körmenden, ami igaz, hogy kis város, de tetszik. Nyilvánvaló, hogy a szurkolók fantasztikusak. Mindig jó olyan helyen játszani, ahol sok támogatást kap az ember. Mindenki barátságos a klubnál, a csapattársak, szurkolók közül egyaránt. Örülök neki, hogy mindenki remek ember is.

Hogyan dőlt el, hogy Körmendre jössz játszani? Tudtál valamit a csapatról, a magyar bajnokságról korábban?

Hallottam a bajnokságról olyan játékosoktól, akik korábban itt játszottak és sok jó dolgot meséltek. Ahogy mesélték, színvonalas itt a játék, és Istennek célja van velem, azért vezetett ide. Kendrickkel beszéltem telefonon a csapatról, és ő nagyon pozitívan nyilatkozott Körmendről, könnyebbé tette a döntésem meghozatalát, érkezésemet.

A kosárlabdában fontos elem az irányító és a magasemberek kapcsolata. Te és Kendrick Perry korábban játszottatok csapattársakként. Ez mekkora előny lesz a bajnokság során?

Ez így igaz, azonos csapatban játszottunk Kendrickkel a legutóbbi szezonban, a szülővárosomban, Sydney-ben. Nagyszerű játékos és remek csapatember, amióta itt vagyok, rengeteget segített nekem a beilleszkedésben. Az érkezésemet követő napon már játszottam, s ő már akkor tanította nekem a játékainkat. Amióta ismerjük egymást, jól tudunk együtt játszani, úgyhogy igen, nagy előny lesz ez számunkra a szezonban.

Már csak pár nap van az idény kezdetéig. Mit vársz az első s egyben országos nyilvánosságú mérkőzéstől, valamint a szerdai, hazai debütálástól?

Eddig még nagyon keveset láttam, de azt már most kijelenthetem, hogy a srácok mindenért harcolni, küzdeni fognak a szezon során. Mindenki jól kijön a másikkal, s ez nagy segítségünkre lesz majd. Tudom, hogy a csapat nagyon sokat dolgozott eddig, én azon leszek a folytatásban, hogy úgy segítsek, ahogy csak tudok. A szurkolók biztosan segítenek nekünk, sok energiát adnak, remélhetőleg mindkétszer győztesen hagyhatjuk el a pályát.

Slide és Fotó - Josh Duinker facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus