Eddig nem is lehetne jobb a Veszprém szezonja

Völgyi Marcell büszke a Piros csoport listavezetőjére, hogy így bírták a Hepp Kupa terhelését fejben és fizikálisan is.

Magabiztos teljesítménnyel nyerte meg a Hepp Kupát a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém csapata, ezzel egy fontos célt teljesített a társaság, illetve természetesen a riválisainak is jelezte, hogy továbbra sem hajlandó lassítani, vagy hibázni.

"Nehéz feladat volt ez mind a négy csapat számára, hiszen két nap alatt két mérkőzésen stabil és jó formát kellett elővarázsolni. Büszke vagyok a csapatra, amiért végig bírtuk a megmérettetést. A kupagyőzelem pedig azt mutatja, hogy most mi bírtuk a legjobban fizikálisan és fejben is, amit köszönhetünk a rengeteg szurkolónknak, akik Győrben a helyszínen is értünk szorítottak" - mondta erről a Kezdő5.hu-nak Völgyi Marcell, a Veszprém magasembere.

Völgyi egyébként maga is sokat hozzátett a kupasikerhez, hiszen a Baja elleni elődöntőben 13 ponttal, 7 lepattanóval (5 támadó), 2 gólpasszal, 2 labdaszerzéssel, 8 kiharcolt büntetővel és 25 VAL-lal segítette csapatát, majd a Nyíregyháza elleni döntőben egyenesen a Veszprém legjobbja volt a számokat tekintve: 21 pontja mellé leszedett 14 lepattanót, közte 9 támadót és 29 VAL-t szállított. "Mindig próbálom a csapatot a legjobb tudásom szerint segíteni. Örülük, hogy hasznos tudtam lenni a hétvégén, ahogy mindenki más is" - reagált erre a játékos.

A Veszprém szezonja így gyakorlatilag hibátlan, hiszen a bajnokságban eddig az összes meccsét megnyerte a gárda és a kupában sem hibázott, ellentétben a riválisaival - ennél többet nem nagyon kérhettek volna egyelőre. "Játékosként azt tudom elmondani, hogy a hangulat remek, jó az összhang és engem külön rendkívűl motivál, hogy rengeteg első osztályt is megjárt csapattársamtól tanulhatok" - mondta Völgyi.

És hogy mennyire van rajtuk nyomás a veretlen menetelés miatt? "Ez egy jó visszajelzés, hogy a befektetett munkánk megtérült. Nincs rajtunk nyomás. Változatlanul tesszük a dolgunkat és készülünk a következő feladatra, ami most a MEAFC elleni mérkőzés lesz. Igaz, az MTK otthonában kikaptak, de előtte a BKG-t sikerült legyőzniük. A taktika része nem az én dolgom, de a hazai pálya és a kupagyőzelem bízom benne, hogy elég lendületet ad számunkra.

Völgyi kezdő magasemberként szerepelt eddig a Veszprém összes mérkőzésén idén, átlagosan 29 percet tölt a pályán, amely alatt 13,6 pontot, 5,3 lepattanót, 1,6 gólpassz és 0,9 blokkot tesz a közösbe - a támadópattanózást és a blokkolást tekintve a bajnokság legjobbjai között van. "Jól érzem magam, mind a pályán és azon kívűl is Veszprémben. Mivel veretlenek vagyunk és a kupa is a miénk, ezért azt tudom mondani, hogy eddig ennél jobban nem is tudtam volna elképzelni a szezonom."

fotó: HOYA-Pannon Egyetem Veszprém Facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus