Első Kézből: Fekete Ádám a Kaposvár felzárkózó ötöséről

A somogyiak trénere ismét Benke Szilárdot és Horváth Mártont küldte be, amikor szorult a hurok - fel is zárkóztak ezzel a szerkezettel.

A hétvégén a MAFC ellen újfent nagy meccset nyert meg a Kaposvári KK, Fodor Márton dudaszóra gyűrűbe vágódó triplájával arattak győzelmet úgy, hogy előtte egy mp-ig sem vezettek – a felzárkózást pedig ezúttal sem a kezdő ötösükkel vitték véghez. Fekete Ádám vezetőedző mesélt a mérkőzésről honlapunknak.

Azt hiszem, kellett némi szerencse a MAFC elleni győzelemhez.

Igen, abszolút elmondhatjuk ezt. Azt tudtuk, hogy a MAFC jó, főleg otthon nagyon stabilak, van három ponterős játékosuk, és bár a kispadjuk talán rövid, a szerkezetük nagyon jó. A csarnokuk is fantasztikus, remek a hangulat, nagyon nehéz itt játszani, szóval kicsit sem gondoltuk azt, hogy könnyű meccs lesz, sőt. Főleg ugye úgy nem, hogy igazi irányító nélkül kellett kiállnunk, hiszen Fodor Márton bár mostanában egyre többet játszik egyest, ő azért inkább kettes. Nehéz meccs volt, de sikerült felzárkóznunk és igen, szerencsés dobással, de sikerült behúzni a győzelmet.

Ebben a győzelemben nagy szerepe volt a „felzárkózó ötösnek” – ebben pedig ismét benne volt Benke Szilárd és Horváth Márton, akárcsak a Pécs ellen.

Igen, úgy gondolom, hogy velük annyival stabilabb a védekezésünk, hogy teljesen megváltozik a játék. Ugye Marko Spica még mindig nem egészséges a térdműtéte után, Horváth Marci pedig nagyon aktív hátul és szükségünk volt rá, ahogy Benke Szilárdra. Ez a szerkezet bevált hátrányban, az agresszívebb védekezésből több könnyű kosarat is szerzünk és a Pécs ellen is alig kaptunk pontot így. Persze azt azért nem szeretném, hogy ez legyen a normális, mert pl Benke Szilárd fejlődésének sem tesz jót, hogy 15-25 pontos hátrányban kell beszállnia, de most és a Pécs ellen is működött a dolog.

Spicával kapcsolatban egyébként mit lehet tudni, mikor hozhatja azt, amit két éve?

Ezt nagyon nehéz megmondani. Fizikálisan szerintem már közel van a 100%-os állapothoz, az, hogy fejben mikor lesz az, egy ilyen, ráadásul elhúzódó sérülés után, az más kérdés. A számait nem hozza egyelőre, de azt azért látni kell, hogy mióta megérkezett, nyolcból hatot nyert a csapat, ennyit számít már csak a mentalitása, hozzáállása, jelenléte is.

Jön a Szeged, ahol viszont nagyon kellene a jó center, hiszen az ő erősségük a Balaban-Csirics páros. Az ő megfogásuk lehet a kulcs?

Igen, mindenképpen, de Jereminov is komoly szintet képvisel, bár ő inkább az előkészítésben jeleskedik. Balabant az utóbbi időben nem nagyon tudta megfogni senki, a Sopront és a Pécset is megszórta, valószínűleg nagyon nehéz dolgunk lesz vele. Csiriccsel is mindig meggyűlt a bajunk korábban, illetve a stílusuk sem igazán fekszik nekünk, hiszen tavaly, amikor egy légióssal érkeztek, akkor is épphogy nyertünk.

Ha már centerkérdés, Grebenár Péter eléggé kiszorult a rotációból. Van ennek valamilyen különleges oka, vagy Horváth Márton egyszerűen jobb?

Nem hinném, hogy jobb lenne, egyszerűen most olyan centerek voltak az ellenfeleknél, akik ellen úgy gondoltam, hogy Marci jobban tud dolgozni, szerkezetileg ő illett jobban. Az edzéseken tisztességesen dolgozik Grebi és biztos vagyok benne, hogy megkapja a lehetőséget, főleg majd a középszakaszban, amikor heti két meccs lesz sorozatban, nagyon sokat hozhat nekünk, ez biztos.

Friss hír: a Szolnokot kapta a Kaposvár a Magyar Kupában.

Azt hiszem, ők kiemelkednek ebből a magyar mezőnyből, más szintet képviselnek. Persze ez is egy plusz motiváció és hát mondhatnám, hogy tavaly egyszer kaptak ki Magyaroroszágon, az Kaposváron volt… de nyilvánvalóan nem lehet összehasonlítani a kettőt, ez egy teljesen más, jóval nagyobb téttel bíró mérkőzés lesz, és egyértelműen ők az esélyesek.

fotó, slide: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus