Ez volt Molnár Márton eddigi legjobb szezonja

A center megszolgálta a bizalmat Fehérváron. 

A nyáron, Kecskemétről szerződtetett center, Molnár Márton kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott a két hete megszakított bajnokságban, gyorsan húzóemberré vált az Alba Fehérvárban. A remek játékkal nyert szolnoki szezonnyitón, a 100-80-as győzelem során a padról beszállva szerzett 12, pár nappal később, a Paks elleni, hazai győzelem során 15 pont került a neve mellé, valamint 12 lepattanó is hozzá került. De többi találkozón is lehetett rá számítani, Csorvási Milánnal jól kiegészítették egymást a palánk alatt - írja az albakosar.hu.

- Hirtelen lett vége, ahogy a többi játékostársam, én is szerettem volna folytatni a bajnokságot, korábban nem kerültem ilyen helyzetbe. A Körmend elleni, hazai, zártkapus bajnoki érdekes hangulatban zajlott, edzőmeccset természetesen vívtam már, de tétmeccset még nem. Úgy gondoltam, a szövetség vezetői várnak egy hónapot, majd döntenek a folytatásról, ám el kellett fogadnunk, hogy az illetékesek így határoztak, azonnali hatállyal lezártnak tekintettek mindent. Az egészség mindennél fontosabb, a sportnál is, ezt tartottuk szem előtt. Két hete fújták le a szezont, azóta maradtam Fehérváron. Amúgy körmendi vagyok, édesapám tagja volt az első, vidéki bajnokságcsapatnak, itt kezdtem kosarazni, majd a suli miatt Sopronba kerültem, később Kecskemétre, ahol többet játszottam az élvonalban. Tavaly nyáron pedig az Albához szerződtem.

A 25 esztendős center egy pillanatra sem bánta meg, hogy váltott. Meggyőződése, karrierje szempontjából jó döntést hozott az átigazolással.

- Jól éreztem magam Kecskeméten, de úgy gondoltam, Fehérváron előreléphetek. Ez be is következett, szerintem pályafutásom legjobb szezonja volt a hirtelen véget ért idény, sokat dolgoztam, hogy fejlődjek. Jól ment a játék, akadtak kimondottan jó meccseink. A legjobb meccsem az Atomerőmű elleni, Gátz utcai derbi volt a második fordulóban. A padról érkeztem, 15 pontot dobtam, továbbá 12 lepattanót szedtem, azon a találkozón sokat hozzátettem a győzelemhez, a társak szerint kellettem a sikerhez. Előzőleg, a szolnoki, győzelemnél is jól ment a játék. Az idényben átlagban 20,6 percet, tehát több, mint egy félidőt töltöttem a parketten, 8,8 pontot szereztem és 6,1 lepattanót. Ez a tavalyi szezonhoz viszonyítva lényegesen jobb, előzőleg a KTE-ben 12 perc alatt 4,5 pontot és 2,8 lepattanót átlagoltam. Tehát nyugodtan mondhatom, mindenben előreléptem. Jó lett volna befejezni a szezont, az új edzőnek, Arie Shiveknek időre lett volna szüksége, hogy megvalósítsa az elképzeléseit. Ami biztos, ebben a csapatban sokkal több volt, mint amit márciusig produkáltunk.

A támadással nem volt gond, az akciók építése általában zökkenőmentesen zajlott a bajnokikon, ám a védekezés valahogy nem állt össze.

- Erre mi is kerestük a választ, a védekezés nem igazán működött. Pedig sokat dolgoztunk ezen is, a tréningeken eleget gyakoroltunk. A szorgalommal, akaraterővel nem volt gond senkinél. Én is végig teljes erőbedobással küzdöttem, eleve azon kosarasok közé tartozom, aki hajlandó pluszmunkát vállalni, hogy előrelépjen. Tavaly nyáron a klub utánpótlásában tevékenykedő Király Márióval végigdolgoztam a nyarat, a crossfit edzéseket pedig a körmendi Szollár Jánossal végeztem, mielőtt megérkeztem Fehérvárra. Ahogy véget ért a tavalyi szezon, hazaköltöztem anyukámhoz Vasba, két hónapon át tréningeztem, majd jöttem Fehérvárra, indult a munka az Albánál.

Három edző irányította a csapatot az utóbbi hónapokban, Jesus Ramirez január közepéig, majd két bajnokin Pethő Ákos vezényelt, az utolsó négy mérkőzésen pedig Arie Shivek. Mindegyik szakvezető bízott Molnárban. Talán nem véletlenül.

- Számítottak rám, éreztem a bizalmukat. Mindegyikkel jól kijöttem, tanultam tőlük, mutattak új dolgokat. Ramirez, Pethő és Shivek is adott pluszt, megszívlelendőt. Sajnálom, hogy a Körmend elleni, zártkapus meccsünk után véget ért a szezon, a 6. helyen vártuk az újabb meccseket. A sorsolás szerint Debrecenbe utaztunk volna, az különösen fontos derbi lett volna felsőházba jutás szempontjából. Úgy gondolom, előreléptünk volna, reális volt a csapattal szemben támasztott elképzelés, hogy kerüljünk a felsőházba, az első öt közé az alapszakasz végén, később pedig az elődöntőbe. Úgy gondolom, ehhez elég erős volt a játékosállományunk. Nagyon kiegyensúlyozott volt a mezőny, sok, jó csapattal, de szerintem megvalósítottuk volna.

A center szerint a bajnok Falco ezúttal kiemelkedett, a mögöttük következő megyei rivális, a Körmend is erős volt, valamint nem sokkal maradt el tőlük az Atomerőmű SE sem.

- Szerintem utánuk mi következtünk, a saját kezünkben volt a sorsunk, hogy a 6. pozícióból előrelépjünk. Tavaly nyáron egy évet írtam alá, rövidesen kiderül, miként alakul számomra a folytatás. Ami biztos, a későbbiekben szeretnék olyan teljesítményt nyújtani, hogy ismét meghívjanak a válogatott keretbe. Jól érzem magam Fehérváron, kérdés, mi lesz ősztől. A vezetők nyilván először edzőt keresnek, aztán majd elkezdenek tárgyalni a játékosokkal a hogyan továbbról.

fotó: albakosar.hu / Simon Erika

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus