Fekete Ádám: Az őszi problémáink ugyanúgy megvannak

A Kaposvár vezetőedzője szerint ugyanúgy kevesen vannak, a kispadról nem 100%-os játékosok érkeznek és extra terhelést kapnak a kezdők.

Kecskeméten lép pályára hétvégén a Kaposvári KK és éppen "fél alapszakasszal ezelőtt", a két csapat őszi mérkőzése után ajánlotta fel lemondását a somogyiak vezetőedzője, Fekete Ádám. A gárdának azóta voltak fontos győzelmei, de összességében jelenleg a tizedik helyen áll a tabellán, az előző két mérkőzését pedig elveszítette. Fekete Ádámot kérdeztük.

"Azóta cseréltünk egy légióst, megérkezett Gibbs, de azok a problémák, amiket akkor is elmondtam, azok megvannak: nagyon kevesen vagyunk olyanok, akik komoly A csoportos tapasztalattal rendelkeznek" - nyilatkozta a Kezdő5.hu-nak a tréner. "Többen játszanak sérülten, ezek edzéseken és mérkőzéseken is hátráltató tényezők, Baki Gergely kettős látásáról mindenki el tudja képzelni, hogy mennyire zavarja a munkában, de mindent megtesz, Tóth Péter nyolc, Papp Péter négy hónap kihagyás után próbál felzárkózni, nekik szerintem szükségük lenne egy teljes alapozásra, ami idén már nyilván nem fog megtörténni. Illetve most Chris Dunn kidőlt, nélküle kell játszanunk."

A KKK-nak ősszel volt egy hét meccsből álló vereségsorozata, melynek hetedik állomása éppen az említett KTE elleni találkozó volt, ott került igazán lépéshátrányba a társaság a riválisokhoz képest.

"Azok a hazai meccsek hiányoznak, amelyeket abban a periódusban elveszítettünk, volt három-négy nyerhető mérkőzésünk, azokat már nem lehet visszahozni. Nagyon nehéz dolgunk van, szeretnénk bekerülni a legjobb tízbe, a hátralévő négy meccsünkből legalább egyet, de inkább többet szeretnénk megnyerni. Szerintem Pécsen is megmutattuk, hogy képesek vagyunk jól játszani, mert a PVSK jó csapat, Brooks érkezésével is erősödött, ott egyszerűen nem volt szerencsénk. Képesek vagyunk bravúrokra, de már most Kecskeméten is nagyon nehéz lesz."

A Kaposvár visszatérő problémája idén a szoros végjátékok elvesztése, hiszen a PVSK ellen egyszer dudaszóra kaptak ki, többször is a negyedik negyedekben lépett meg az ellenfél, ráadásul három hosszabbítást is játszott a csapat, de mindhármat elvesztette - legutóbb Pécsett is ez volt a helyzet. 

"Jóval szűkebb rotációval dolgozunk egy jóval erősebb bajnokságban, mint a korábbi években. Azok a játékosok, akik korábban itt vagy máshol megoldották az ilyen szituációkat, most extra terhelés után jutnak el odáig, hogy meg kellene oldaniuk, nincsenek tehermentesítve és igen, a végjátékokban hibákat követünk el. Nyilván más volt korábban, amikor mondjuk Fodor Marci jött be a kispadról óriási rutinnal és más, amikor a fiatalok, sérültek érkeznek, jelenleg óriási a teher a kezdőkön."

Fekete Ádám több kritikát is kapott már idén amiatt, hogy kevesebbszer nyúl a kispadhoz, de mint mondta: a cseresorban most főleg nem 100%-os, vagy fiatal játékosok ülnek.

"A kritikákat nyilván megkapom és ez természetesen az én felelősségem, de azt hiszem, hogy mindenki megkapta a lehetőséget, mindenkit kipróbáltam, olyan nem volt, aki ne kapott volna esélyt, illetve én azért az edzéseken is látom a játékosokat. Ha valaki azt mondja, hogy volt olyan meccs, amit azért vesztettünk el, mert máshol többet játszottak a fiatalok, akkor állok elébe, mert én ilyenre nem emlékszem."

Hétvégén Kecskeméten vendégszerepel a somogyi alakulat, ahol szeretne visszavágni az őszi hazai, hosszabbításos vereségért. 

"A Kecskemét egy nagyon stabil csapat, régóta együtt vannak, ez a legnagyobb erősségük. Sok múlik náluk azon, hogy hogyan ülnek a tripláik, illetve van egy nagyon erős belső soruk is, sokoldalú csapatról beszélünk. Nagyon fontos lesz, hogy a kinti-benti játék közötti egyensúly hogyan alakul majd."

fotók: delfinek.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus