Filipovity végigedzette a nyarat, két biztató meccsen van túl az Alba

A fehérváriak játékosa szerint fizikálisan már jó állapotban van a csapat.

Szerda este a Komarno legyőzésével második felkészülési mérkőzését is behúzta az Alba Fehérvár, Filipovity Márkó pedig kifejezetten jó formában van a jelek szerint: ezúttal 18, korábban, a Veszprém ellen pedig 25 pontig jutott. Erről (is) beszélt a Kezdő5.hu-nak.

"Sok fiatallal kezdtük a felkészülést, akik jól beilleszkedtek a csapatba. Én magam jó állapotban érkeztem a csapathoz, végigedzettem a nyarat, bár ez nálam megszokott. Az egyéni képzéseken volt a hangsúly, taktikailag csak az alapokat vettük át, ami az edzőmeccshez kell. Fizikálisan már egyben van a csapat, két biztató meccset játszottunk nagy energiával és egyre jobban érezzük egymást" - mondta portálunknak Filipovity.

A fiatal játékos ebben a szezonban még több lehetőséget kaphat, még nagyobb szerep hárulhat rá - szerinte Keller Ákos nélkül sem kell aggódniuk.

"Keller Ákos pótlása nehéz feladat lesz, de idén is jó játékosok fogják alkotni az Alba keretét. A saját szerepemet nem szeretném megítélni, abból főzök, ami van, de szerintem egy fiatal játékos sosem lehet elégedett magával és mindig többre kell törekednie, hogy minél nagyobb dolgokat érjen el."

És hogy ki lehet a legnagyobb ellenfél a bajnoki címért folyó harcban? "A bajnokság minden évben egyre erősebb, a Szolnok mindig a bajnoki aranyra hajt és meg is van hozzá a játékoskerete. A többi csapatot sem szabad leírni, jó igazolásokkal a topcsapatok bármelyike nehéz ellenfél lesz."

A nyár folyamán a fehérvári szurkolók közül többen is aggódtak amiatt, hogy Filipovity esetleg távozhat a csapattól, ennek pedig további táptalajt adott az, hogy a játékos nem volt a csapattal az első edzésen.

"Szükségem volt a pihenőre, de augusztus 13-án itt voltam a hivatalos kezdésnél és teljes erőbedobással készülünk" - mondta erről Filipovity.

fotó: albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus