Garamvölgyi Ákos kisfia már a "Hajrá DEAC!"-ot kántálja a meccseken

A DEAC hazatérő erőcsatára mindig a saját fejlődését tartotta szem előtt, amikor távol volt Debrecentől, de folyamatosan figyelte az egyetemi klub szereplését.

A Dehir.hu készített interjút a DEAC kosárlabdázójával Garamvölgyi Ákossal, részlet a cikkből: 

Tíz évvel ezelőtt a debreceni férfi kosárlabda nem éppen fénykorát élte. Pislákolt a fény, megszűnt a Factum-Sport, de szerencsére a már létező Debreceni Egyetem együttesénél úgy gondolták, hogy feltámasztják a sportágat. És milyen jól tették.

Viszont akkoriban egy fiatal tehetség, aki épp a szárnyait bontogatta, úgy döntött, hogy máshol folytatja a pályafutását. Garamvölgyi Ákos azóta hosszú utat járt be, de a játékpercekkel egyre jobban fejlődött és ma már elmondhatja magáról, hogy egy kiforrott NB I-es játékos. Amikor pedig 2022 nyarán jött a hívó szó a DEAC-tól, nem gondolkodott sokat, családjával együtt tért haza a cívisvárosba.

Dehir.hu: Vágyakoztál vissza Debrecenbe?

Garamvölgyi Ákos: Természetesen, de jók voltak az életkörülményeim Oroszlányban, és motivált, hogy a csapat fejlődött. Persze nem kerülte el a figyelmemet, hogy a DEAC is folyamatosan erősödött.

Dehir.hu: És jött is a hívószó!

Garamvölgyi Ákos: Ráadásul pont időben. Nagyon közel álltam a megállapodáshoz egy másik csapattal, ám jött a telefonhívás: mi lenne, ha a DEAC-hoz csatlakoznék? Kaján vigyor ült ki az arcomra. Nyilván megbeszéltem a szűk családi körrel a dolgot, de ők is tudták, hogy erre vágytam.

És nemcsak azért tértem haza, mert itthon éreztem magam Debrecenben, kihívásként is tekintettem a feladatra. Be akartam bizonyítani, hogy itt is megállom a helyem.

 

A teljes interjút ide kattintva olvashatjátok el.

 

Fotó, slide: dehir.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus