Hangolódjunk: ezt várják a résztvevők a Magyar Kupa mai meccseitől

13:00-tól kezdődik a program, mind a nyolc csapat képviselője elmondta az előzetes véleményét. 

Pécsi VSK-VEOLIA - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 13:00

Váradi Benedek, Falco (falcokc.com): Azt gondolom, hogy jó ágra kerültünk, de ezt nem szabad, hogy már magukénak tudjuk, hogy megvan a győzelem. A kupa teljesen más dolog, mint a bajnokság. itt az adott Azon a napon dől el, hogy ki a jobb csapat és nincs esélyed javítani. Ezzel tisztában vagyunk, azt hiszem, tavaly sokat tanulhattunk ebből. A minimális cél, hogy az első napon a Pécset legyőzzük, ennek meg kell lennie és egyelőre csak erre szabad koncentrálnunk nem is arra hogy mi lesz ha....Az első meccs a legfontosabb és azt mi pénteken 13 órakor játsszuk! Remélem, hogy az új légiósunk, Steve tud nekünk segíteni abban, amiben kell és jól beilleszkedik a csapatba.

Simon Kristóf (PVSK) videóinterjúja:

Zalakerámia ZTE KK - Atomerőmű SE 15:30

Bencze Tamás (ZTE) videóinterjúja:

Teo Cizmic, ASE (kosarlabda.ase.hu): A kupa negyeddöntőjében egy jó formában lévő Zalaegerszeggel találkozunk, amelyik igazi csapatként kosárlabdázik. Ha le akarjuk győzni őket, jól kell védekeznünk és be kell dobni az üres helyzeteket. Mindkettőt meg tudjuk csinálni, többször is megmutattuk már, de az ellenkezőjére is volt már példa nem egyszer. Kemény meccsre számítok, amelyen sok apró dolog dönthet. Agresszívnak kell lennünk, nem úgy, mint az elveszített hazai meccsen, különösen Radic és Benke alsó posztos védésére kell odafigyelnünk, valamint a betöréseiket és a pick&roll játékukat is annyira limitálni kell, amennyire csak tudjuk. Fontos a gyorsindítások levédése is, de ha jó százalékkal dobsz és okosan játszol támadásban, akkor az már önmagában megakadályozza ezt, hiszen nem lesz labdájuk hozzá. Nagyjából egyforma egyébként a két csapat, amit az is mutat, hogy ugyanannyi győzelemmel állunk bajnokságban. Sajnos mi elég hektikusak vagyunk támadásban, különösen most, hogy hiányzik egy kreatív hátvéd a csapatból. Ahhoz, hogy nyerni tudjunk, extra elszántan és szenvedélyesen kell játszanunk, másképp nem fog menni. Minden itt kezdődik, ha így kosarazol, az magabiztossá tesz és a támadásod is feljavul. Ami a Szeged ellen megsérült Barniest illeti, tegnap már elkezdett edzeni, jelenleg úgy tűnik, képes lesz pályára lépni. Hogy mennyit bír vállalni, az persze még kérdés, de ott lesz a keretben.

Alba Fehérvár - Egis Körmend 18:00

Dzunics Braniszlav, Alba (albakosar.hu): A Körmend jó csapat, nem véletlenül tanyázik előkelő pozícióban a bajnokságban, a második helyen, valamint hozzánk hasonlóan továbbléptek a második csoportkörből az Európa Kupában. Háromszor megvertük őket, ami feltétlenül jó jel, önbizalmat kell, hogy adjon a kupadöntő előtt, de ez már a múltat jelenti. Szeretnénk idén is jól szerepelni, a képlet egyszerű, ha ugyanúgy minden meccsünket megnyerjük, mint tavaly, a mi nyakunkba kerül a legfényesebb érem.

Gasper Potocnik, Körmend (vaol.hu): A Magyar Kupa speciális, hiszen itt rövid idő alatt dől el minden, és a nyolc csapatból bárki eséllyel indul a végső győzelemért. Ez más hozzáállást is követel tőlünk. A fehérváriak erősségeit nem kell részleteznem, nagyon jók fizikálisan, fejben is sokat bírnak. Egyénileg is, csapatként is életveszélyesek. Sok múlik majd a védekezésen, küzdelmes, kiélezett meccsre számítok az első perctől az utolsóig. A tornán döntő lesz a pillanatnyi forma és frissesség, valamint az is, hogy idegileg ki bírja jobban a kiélezett szituációkat. Mi utóbbiban tudtunk gyakorlatot szerezni, hiszen nagyon sok meccsünk volt a szezonban.

Körmenden egyébként egyszerűen fogalmazták meg a célt:

KTE-Duna Aszfalt - Szolnoki Olaj KK 20:30

Rastko Dramicanin, Kecskemét (ktekosar.hu): - Talán a legerősebb ellenfelet kaptuk, hiszen az Olaj a topcsapatok közé tartozik a mezőnyben. Az biztos, hogy nem lesz rajtunk nyomás, szeretnénk a legjobbunkat nyújtani, aztán majd meglátjuk, hogy ez mire elég. Már az is szép teljesítmény, hogy ott vagyunk a legjobb nyolc között. Nehéz dolgunk lesz, de egyértelmű, hogy nem adjuk fel. Egy kupameccs teljesen más, mint egy bajnoki találkozó, itt bármi megtörténhet. Nagyjából három hete játszottunk az Olajjal hazai pályán, szerintem jobb százalékkal kell majd dobnunk pénteken, mint akkor. Remélem, hogy meglesznek a lehetőségeink, és tudunk is élni velük.

Az Olaj TV videós felvezetője és Vojvoda Dávid szavai:

fotó: Egis Körmend Hivatalos
 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus