Hangolódjunk: ezt várják a résztvevők a Paks-Olajtól és az Alba-Pécstől

Szombat este két találkozóval folytatódik az NBI/A alapszakasza, nézzük, hogy mit mondtak róluk az érintettek!

 

Atomerõmû SE - Szolnoki Olaj KK

Teo Cizmic, ASE (kosarlabda.ase.hu): Három nap pihenőt kaptak a fiúk a hétvége után, majd folytattuk a munkát. Két barátságos mérkőzést is játszottunk. Erre azért is volt szükségünk, mert Troy sérülése és a válogatottak távolléte miatt nem volt meg a létszám, ezért nem tudtunk gyakorolni. Időközben sajnos Máté is lebetegedett, influenzás lett. Abból a szempontból is fontos volt ez a két meccs, hogy az új játékosunk, Ricky Tarrant is tapasztalatot szerezzen, ráérezzen a játékra, be tudjon épülni a csapatba. Nagyon hasznos volt számunkra ez a két mérkőzés. Két hét kihagyás után Troy is újra edzésbe állt, illetve szerdán András és János is visszatértek hozzánk a válogatottól. Szóval két napunk maradt a felkészülésre, nem lesz egyszerű a Szolnok ellen. Troy még mindig nem 100%-os, illetve Máté biztosan nem tud pályára lépni. A többiekre számíthatok szombaton. Mindent meg fogunk tenni a győzelemért. Meg kell említenem, hogy ebben a szezonban nem voltak sérüléseink, köszönhetően Mantas áldozatos munkájának. Sérülés miatt egy játékosunk sem hiányzott egyetlen egy meccsről sem.

Szarvas Gábor, Szolnok (szolnokiolaj.hu): Fontos volt, hogy mindenkit formában tartsunk, voltak fizikális jellegű edzések, voltak taktikai edzések, pótoltuk az U20-as játékosokkal a válogatott miatt hiányzó játékosokat, tudtunk egymás között játszani, volt, akinek voltak apróbb, kisebb sérülései, azokat ki tudtuk pihenni, pihentetni. Én azt gondolom, hogy Paksra a csapat újra top-formában lesz és 100%-ot tud mindenki adni.

Kovács Péter és Szarvas Gábor (Szolnok) videós felvezetője:

Alba Fehérvár - Pécsi VSK-VEOLIA

Góbi Henrik, Alba (albakosar.hu): Egyértelműen a győzelem a célunk, szeretnénk visszavágni az októberi vereségért. Korábbi játékosunk, a PVSK kulcsembere, a bedobó, Supola Zoltán  combsérülés miatt nem léphet pályára, elképzelhető, hogy egy hónapig nem számíthatnak rá. Nemrég légióst cseréltek, a szerb és magyar állampolgársággal is rendelkező Nebojsa Dukic helyett érkezett az amerikai Devin Clinton Brooks, aki biztosan kulcsfigura lesz, 1-es és 2-es poszton is bevethető. A váltással más szerkezetre áll át ellenfelünk.

Trevis Simpson (Alba) videóinterjúja:

Csirke Ferenc, PVSK (pvsk-panthers.hu): Sajnos Veljko háta, már sokadszorra került rossz állapotba, így ő biztosan nem fog játszani szombaton. Kicsit olyan érzésem van, mintha a Szeged-meccs óta átok ülne rajtunk. Addig sérülések, betegségek terén egészen jó helyzetben voltunk a szezonban, azóta azonban folyamatosan jönnek az újabb és újabb kiesők. Harazin Tamás betegség miatt hagyott ki 5 napot, Simon Kristófnak a dereka csípődött be, ezért 8-9 napig nem tudott edzeni, mind a ketten most csatlakoztak vissza a közös munkába. Ha humorosan akarom megközelíteni a dolgot, igazából egyetlen jó hírrel tudok szolgálni, Sarlija fogai egyelőre jól bírják. Lehet, hogy csak pépeset tud enni, de bírják. Egy dolog biztos, szeretnénk nyerni Fehérváron is. Ennek a kulcsa az lehet, hogy jól dobjunk, és e mellett okosan is játszunk. Nem mindegy ugyanis, hogy a jól futó Albának mennyi esélyt adunk a gyors indításokra. Ha okosan, megfontoltan tudunk játszani, akkor lehet keresnivalónk.

Supola Zoltán (PVSK) videóinterjúja:

fotó: kosarsport.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus