Hőgye Patrik egyszerre négy bajnokságban bizonyít

A 16 éves játékos korábban már öt meccsen játszott a felnőtt élvonalban és jelenleg is egyre több lerhetőséget kap a bizonyításra.

Az Utanpotlassport.hu-n jelent meg egy interjú Hőgye Patrikkal, részlet a cikkből:

A korosztályos válogatott fiatal kora ellenére tavaly már öt mérkőzésen játszott a felnőtt élvonalban, ezeken átlagosan 6,6 percet töltött a pályán. A a Nyíregyháza elleni találkozón szombaton már a jelenleg zajló bajnokságban is szóhoz jutott hét perc erejéig.

„A felnőttek között az NB I/B-ben stabil rotációtagként számítanak rám. Tavaly már szerepelhettem a másodosztályban, de a mostani szezonban szeretnék ott is egy szinttel feljebb lépni. Emellett bízom benne, hogy az NB I/A-csoportos csapatban is minél többször szóhoz juthatok. Az első csapattal edzem hétről hétre, ez óriási lehetőség nekem: folyamatosan tanulok és fejlődök a legjobbak között. Amikor az előző évadban debütáltam az NB I/A-csoportban, iszonyatosan izgultam minden meccsen, kicsit mélyvíznek éreztem még, ami nem is csoda, hiszen nagyon fiatal vagyok, de úgy látom, most már sokkal inkább készen állok a feladatra, ha újra pályára küldenek.”

A teljes interjút ide kattintva olvashatjátok el.

Fotó: Rónási Márton / PVSK, utanpotlassport.hu

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus