Interjú: Desmond Washington pontosan jósolt

A Szedeák irányítója a Sopron elleni győzelemről és az együttesre váró feladatokról beszélt.

Irányítónkkal a Sopron elleni győzelmünkről, és a ránk váró feladatokról is beszélgettünk. - olvasható az szte-szedeak.hu-n.

Desmond Washington remek jósnak bizonyult, hiszen mikor a Super Bowl előtt kérdeztük, hárompontos Chiefs-győzelmet jósolt: a Kansas City pedig éppen három ponttal, 31–28-ra nyert a Philadelphia ellen.

– Egy nagyon jó meccs volt a döntő, és ugyan nem örülök a Chiefs sikerének, mert a kedvenceimet, a 49erst búcsúztatták korábban, de a végletekig szórakoztató mérkőzés volt – tekintett vissza az NFL-döntőre játékosunk.

Amerikai irányítónk nem egyedül tekintette meg a döntőt, hiszen itt jártak nála a szülei.

– Igen, Magyarországon jártak a szüleim, és igyekeztünk felfedezni Szegedet és környékét. Élvezték az ittlétet, tetszett nekik a város, szeretik megnézni, hol is töltöm a mindennapjaimat.

Desi nem csupán a jóslásban remekelt, mivel főszerepet játszott legutóbbi győzelmünkben, hiszen a Sopron otthonában az utolsó támadásunknál, 72–71-es vezetésünknél szerzett egy triplát, amivel eldöntötte a mérkőzést.

– Azt gondolom, a meccs nagy részében jól játszottunk. Persze, mindig van hova fejlődni, de a legfontosabb, hogy a második félidőben nagyszerűen védekeztünk, nagy energiával kosárlabdáztunk. Végre sikerült megnyernünk egy szoros végjátékot, ez is nagyon sokat jelent számunkra, ugyanis a szezonban több ilyen mérkőzést elveszítettünk.

A válogatott világbajnoki selejtezőit követően az alapszakaszból még hat meccs vár ránk: kezdésként március 4-én a DEAC-ot, majd négy nappal később a Nyíregyházát fogadjuk az újszegedi sportcsarnokban.

– Egy nagyon fontos hét kezdődik számunkra hétfőtől. Lesz egy teljes hetünk arra, hogy ritmusba jöjjünk, és minden nap javuljunk. Ha így folytatjuk, akkor minden hátralévő mérkőzésen képesek leszünk arra, hogy irányítsuk a játékot – zárta irányítónk, akinek remélhetőleg ezen jóslatai is hasonlóan pontosak lesznek, mint a Super Bowl tippje.

 

Fotó, slide: szte-szedeak.hu; Faragó Imre

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus